5. oktoober 2011

Baltimaad ostsid Venemaalt enneolematult palju elektrit

Balti riigid importisid Venemaalt 6 TWh elektrienergiat, mida on rohkem, kui Latvenergo toodab terve aastaga, kirjutas ajaleht Dienas Bizness.

Sellised andmed käis välja Eesti Energia, mille andmetel maksid Balti riigid Vene elektri eest 120 miljonit eurot. Lõviosa Vene elektrist kulus Leedule, mis on pärast Ignalina aatomijaama sulgemist sügavas elektridefitsiidis.

Venemaa osa Baltimaade elektriimpordis võib veelgi kasvada, sest juba praegu töötab Kaliningradi lähedal kaks gaasielektrijaama, mis toodavad rohkem, kui piirkonnas elektrit kulutatakse ning 2018. aastaks tahetakse sinnakanti ehitada veel kaks aatomielektrijaama.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474