5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltimaad ostsid Venemaalt enneolematult palju elektrit

Balti riigid importisid Venemaalt 6 TWh elektrienergiat, mida on rohkem, kui Latvenergo toodab terve aastaga, kirjutas ajaleht Dienas Bizness.

Sellised andmed käis välja Eesti Energia, mille andmetel maksid Balti riigid Vene elektri eest 120 miljonit eurot. Lõviosa Vene elektrist kulus Leedule, mis on pärast Ignalina aatomijaama sulgemist sügavas elektridefitsiidis.

Venemaa osa Baltimaade elektriimpordis võib veelgi kasvada, sest juba praegu töötab Kaliningradi lähedal kaks gaasielektrijaama, mis toodavad rohkem, kui piirkonnas elektrit kulutatakse ning 2018. aastaks tahetakse sinnakanti ehitada veel kaks aatomielektrijaama.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474