21. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jesse: investeerida tasub tervisesse

Meeste varase suremuse tõttu on nende naised vanemas eas vaesusriskis, sest eluaseme kulusid on kergem katta kahekesi kui üksinda, märkis Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse.

”See on koguaeg teada olnud, et riiklik pension ei saa tulevikus pakkuma kõrget ja ootuspärast elatustaset pensionieas,” lausus Jesse. ”Mina kindlasti usun, et riiklik pensionisüsteem jääb alles, lihtsalt küsimus on selles kui palju see saab ootuspärast sissetulekut inimestele anda,” lisas ta.

Jesse sõnul paistab erinevatest uuringutest välja hoopis, see et toimetulek vanemas eas sõltub väga palju sellest, kas pensionieas inimene elab üksinda või on kaks pensionieas inimest koos.

„Eesti puhul on reeglina naine üksinda ja siin lööb meie meeste varane suremus kahekordselt. Esiteks mehed ei osale nii pikalt ühiselus, riigi rikkuse tootmises kui naised ja teiseks meeste varasema suremuse tõttu on sõna otseses mõttes nende naised vanemas eas vaesusriskis, sest eluaseme kulusid on kergem katta kahekesi koos kui üksinda.”

Olukorrale aitaks leevendust pakkuda Jesse arvates terviseprobleemide lahendamine. „Seda nagunii, et teha kõike, et vähendada meie varast suremust, aga see ei lahenda paraku demograafilise augu tõttu tekkivat pensionikassa probleemi.“

Jesse rääkis, et seda me tagasi pöörata ei saa, et 90ndate aastate lõpus ja lähikaudsetel aastatel oli sündimus madal, küll aga on oluline see, et sündinud lastele antakse kaasa oskused ennast hoida ja mitte hävitada. 

 

 

 

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474