7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõerd: ametnikud pole arad ja oskavad ka küsida!

Kunagine maksuameti juht ja praegune riigikogu liige Aivar Sõerd ütles uut avaliku teenistuse seadust kommenteerides, et vastupidiselt Paul Tammerti hoiatusele pole Eesti ametnikud arad ning oskavad ka oma tööle vastavat palka küsida.

"Ma ei usu seda, et ametnikud on arad ja rumalad," lajatas Sõerd. "Nad on väga nutikad ja oskavad ka küsida!" Sellele vaatamata arvas Sõerd, et ametnike muutuv palgasüsteem säästab riigieelarvet.

"Automaatsed ja panusest sõltumatud lisatasud kaovad," põhjendas Sõerd. "See tähendab, et riik saab sama raha eest tänasega võrreldes rohkem tööd, efektiivsus kasvab."

Sõerd märkis, et avaliku sektori palgakulu paneb paika riigieelarve seadus. Sellega antakse vahendid, mida asutused saavad oma palkadeks kulutada. Kui riigi tulud vähenevad ja vahendeid ei anta, tuleb ametnike palgakulu nii või teisiti kärpida.

Sõerdi hinnangul on uus seadus kindlasti edasiminek, sest suureneb läbipaistvus ja paljud ametnike praegused palgaprobleemid lahendatakse.

"Kokkuhoid on siia ikkagi sisse kirjutatud. Kui meil riigis ikka asjad õiges suunas lähevad ja ei hakata laenurahaga sotsialismi ehitama, on meil tulevikus võimalik maksta ametnikele väärikat palka," kinnitas Sõerd.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474