20. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortum müüb Eesti tütarfirma

Fortum müüs ettevõttele Imatra Seudun Sähkö Eestis asuva tütarettevõtte Fortum Elekter AS, teatas ettevõte.

Samaaegselt loobub Fortum osalusest Imatra Seudun Sähkös. Omandus- ja juhtimisõigus lähevad üle Fortum-lt Imatra Seudun Sähköle aastavahetusel.

Fortum Elekter ASil on Eestis 24 400 elektrienergiajaotus ja elektrienergiamüügi klienti. Ettevõtte müügitulu oli eelmisel aastal 15 miljonit eurot ja töötajaid on Haapsalus ja Viimsis kokku 43.

?Investeering Fortum Elekter ASi annab meile kindla positsiooni vabaneval elektriturul Eestis? märgib Imatra Seudun Sähkö tegevdirektor Jorma Tapaninen. ?Ühendades erialased pädevused ja kogemused on meil nüüd parem võimalus arendada ettevõtteid ning pakkuda usaldusväärset elektrijaotust ja tänapäevaseid teenuseid meie klientidele mõlemal maal”.

?Fortum Elekter on kohalikul tasandil hästi juhitud ettevõte, kus on tugev oskusteave ning kõrge kliendirahulolu ? tõdeb Fortumi jaotusäri eest vastutav Ari Koponen. ?Oleme siiski oma 2010. aastal uuendatud strateegias otsustanud keskenduda elektrijaotusärile Põhjamaades ja seetõttu loobume Fortum Elekter ASist?.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474