25. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

France Telecom kärbib dividendi

Prantsuse endine telekommunikatsioonimonopol France Telecom, kes maksab Euroopa telekomide seas ühte kõrgemat dividendi, vähendab selle aasta dividendi väljamakset kuni 41 protsendi võrra, kuna odavamad konkurendid löövad käivet ja kasumit.

Orange brändi omanik teatas, et püüavad hakkama saada oodatust raskemas tegevuskeskkonnas, vahendab Bloomberg. Seetõttu maksab ettevõte kummagi 2012. ja 2013. aasta eest dividendi 80 senti aktsia kohta. See on tänavu juba teine dividendikärbe võrreldes 2011. aastal makstud 1,40 eurose dividendiga.

Prantsusmaal, mis annab poole France Telecomi käibest, on ettevõte sõdimas hindu alandanud väiksemate konkurentidega, nagu Iliad.

„Meie prioriteet on hoida võlad kontrolli all, et säilitada krediidireiting,“ ütes ettevõtte finantsdirektor Gervais Pellissier. „Meie ülevõtmiste poliitika on valiv ja Prantsusmaal keskendume kulude kontrollile, et vähendada kulusid.“

„France Telecom on huvitatud TeliaSonera Hispaania üksusest Yoigo, millele me teeme tõenäoliselt indikatiivse pakkumise,“ ütles Pellissier. „Kui Vivendi paneks Maroko Maroc Telecomi müüki, siis seda vaataks France Telecom samuti.“

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474