30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: oleme huvitatud gaasivõrgu omandamisest

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul on neil huvi osta gaasi põhivõrk. Kui müügihind jääb 50 miljoni euro lähedale, on neil selleks raha olemas. 

„Elering on 100% riigi äriühing. Gaasivõrgu omamine võiks olla laiem avalik huvi, ka Eleringi kui ettevõtte väärtus oleks suurem. Sotsiaalmajanduslikult oleks see tervele ühiskonnale mõistlik,“ kommenteeris Veskimägi Eleringi ostuhuvi.

Gaasipõhivõrku finantseeritakse 100% tariifist, kui hallata gaasi- ja elektripõhivõrku, siis on võimalik seda teha läbi ühe organisatsiooni, lisas ta. „See võiks olla tarbijale odavam ja ning tõstaks varustuskindlust,“ märkis Veskimägi.

Eleringi juht ei osanud öelda, kui palju gaasi põhivõrgu omandamine võiks maksta. „See informatsioon ei ole avalikult saadaval. Võin tugineda sellele, mida olen kuulnud, et suurusjärk on 50 miljonit eurot. Selle teadmisega ei ole muidugi midagi teha, nii või teisiti me oleme täna väljendanud oma huvi rääkida läbi Eesti Gaasi omanikega. Esimene etapp võikski olla see, et tuleks selgitada, mis on varade väärtus, nende tehniline seisukord ja siis minna edasi,“ lausus Veksimägi.

Ta toonitas, et nad ei ole veel seda ostu otsustanud. „Sellest saab rääkida siis, kui teame, mis see maksab ja palju väärt on. Kui jutt käib 50 miljonist eurost ja tehniline olukord on hea, siis me ei vaja riigi finantseerimist, vaid saame selle ise välja osta,“ märkis Veskimägi.

Seadus ütleb, et 1. jaanuarist 2015 peab gaasi põhivõrk olema eraldatud müügist ja tarnetegevusest.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474