5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

D.A.S. kasvatas kindlustusportfelli 35%

Õigusabikulude kindlustusselts D.A.S. kasvatas mullu oma kindlustusportfelli Eestis ligi 35 protsenti, 1,46 miljoni euroni.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustus kogus eelmisel aastal kindlustusmakseid 1,25 miljonit eurot, mis on 52% enam kui aasta varem. Kui 2011. aasta neljanda kvartali lõpus oli ettevõtte kindlustusportfell 1,1 mln eurot, siis eelmise aasta lõpuks oli portfelli maht kasvanud pea 35%, 1,46 miljonini. Seltsi varad ulatusid 3,26 miljoni euroni.

Seltsile esitati aasta jooksul ligi 700 kahjunõuet. Lahendamisel olevate juhtumite arv ulatus detsembri lõpus 250ni ning kliente nõustati mullu õigusalastes küsimustes rohkem kui 2000 korral.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi juhatuse liikme Maiko Kalveti sõnul vajasid kliendid mullu enim abi sõidukite ostu-müügiga seotud võlaõiguslike vaidluste lahendamisel. "Teisele kohale jõudsid kahjujuhtumite struktuuris vaidlused telekommunikatsioonifirmadega," rääkis ta. "Kolmandal kohal on aga erinevad töövaidlused, mis viimastel aastatel on igas kvartalis püsinud esikolmikus," lisas Kalvet.

Tema kinnitusel jääks paljud vaidlused olemata, kui inimesed enne tehingute tegemist asjad hoolikamalt läbi mõtleks. "Näiteks ostu korral tuleks põhjalikumalt kontrollida müüja või siis toote tausta," selgitas Kalvet.

"Viimasel ajal on sagedamini meie poole pöördunud kasutatud autode ostjad, kes pole enne sisseostu uurinud piisavalt auto kvaliteeti. Pärast auto kasutama hakkamist avastatakse palju puudusi, mis kindlasti oleks välja tulnud, kui oleks veidi kulutatud auto tehnilisele kontrollile enne selle soetamist," märkis ta.

1928. aastal asutatud D.A.S. on Euroopa suurim õigusabi kindlustaja, mis tegutseb 16 riigis. Eestis 2006. aasta novembris tegevust alustanud D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse AS pakub erinevate õigusabikulude kindlustamist, oma klientidele juriidilist nõustamist ning õiguslike huvide kaitsmist nii Eestis ja välismaal.

D.A.S. hüvitab klientidele advokaatide, tunnistajate ja kohtuekspertide tasud, riigilõivud, kohtuotsuse järgi väljamõistetud vastaspoole kohtukulu, reisikulu välismaistes kohtutes toimuvatele istungitele ja täitekulu ning tasub vajadusel kliendi eest ka kautsjoni.

Õigusabikulude kindlustusele spetsialiseerunud kindlustusgrupp D.A.S. kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis on Saksamaal üks suuremaid ning mille põhiaktsionär on maailma suurim edasikindlustuskontsern Munich Re. D.A.S. grupil on Euroopas enam kui 12 miljonit klienti, keda ettevõte aitab aastas keskmiselt miljoni kahjujuhtumi lahendamisel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474