5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hollandi telekom on hädas

Royal KPN plaanib nelja miljardi eurost aktsiaemissiooni, et kuhjata raha kiiremasse mobiilsidevõrku. Ettevõtte tulemus valmistas pettumuse ja aktsia tegi ajaloo suurima päevase kukkumise.

Osaliselt maailma rikkaima mehe Carlos Slimi firmale America Movil kuuluva telekomiettevõtte turuväärtus kukkus 1,3 miljardi euro võrra, kuna aktsia hind langes 25 protsenti. See on suurim kukkumine alates aktsia Amsterdami börsile minekust 1994. aastal.

Operaator kulutas neljandas kvartalis kiiretele mobiilsidevõrkudele 1,35 miljardit eurot. Nüüd on KPNi ees ka uus katsumus, kuna Tele2 ostis kogu riigis sageduse, et siseneda turule, vahendab Bloomberg.

"KPNi rahaseisu on mõjutanud kasvanud võlatase," teatas juhatuse esimees Eelco Blok. "Kapitali kaasamine ja dividendi vähendamine toetab meie tulevaste aastate finantspositsiooni."

Ettevõte kavatseb kaasata umbes üheksa kümnendikku praegusest 4,6 miljardi eurosest turuväärtusest.

"Õiguste emissioon tuleb oodatust suurem," ütles Rabobanki analüütik Frank Claassen. "See on karm. Majandustulemus valmsitas pettumuse ja ettevõte ei andnud selget tulevikuvaadet."

Neljandas kvartalis teenis ettevõte 162 miljoni eurose kahjumi võrreldes aasta varasema 176 miljoni eurose kasumiga. Analüütikud ootasid, et ettevõtte kasum kasvab 362 mln eurole. Käive vähenes kolm protsenti, 3,27 miljardile eurole.

Ettevõte ei maksa välja 2012. aasta teist dividendiosa. 2013 ja 2014. aasta dividendiks prognoosis ettevõte 0,03 eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474