6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia arvutusviga tõi valearved

Eesti Energia börsihinnaga pakettide elektrihinna arvutuses ilmnes 0,01sendine arvutusviga, mis mõjutas elektriarveid keskmiselt neli eurosenti.

"Jaanuari kaalutud keskmise börsihinna arvutamisel tekkis meie hinnamoodulis tõrge, mille tõttu läksid börsihinnad ühe tunni võrra nihkesse. Kogu süsteemi töökindlus ja arvutuskäigud olid meil küll mitmekordselt üle kontrollitud, ent kuna viga tekkis alusandmetes, polnud seda võimalik kontrollide käigus tuvastada," selgitas Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor Sten Argos.

"Meil on juhtunu pärast ääretult kahju. Palume klientidelt vabandust. Seni oli esimene avatud turu arveldusperiood üle ootuste hästi sujunud. Arvelduses on täpsus ülioluline," lisas ta.

Seetõttu tühistab Eesti Energia seni väljastatud pakettide Muutuv ja Kombineeritud arved, kus arve summa arvutusvea parandamisel muutub ning väljastab uued. "Ühtlasi võtame kasutusele täiendavad kvaliteedikontrolli meetmed," sõnas Argos.

Paketi Muutuv keskmine ühetariifne hind koos käibemaksu ja marginaaliga oli jaanuaris 5,41 senti kilovatt-tund (s/kWh). Kahetariifse paketi puhul oli keskmine päevahind 5,97 s/kWh ja ööhind 4,73 s/kWh.

Kaalutud keskmine börsihind on aluseks arveldusele elektripaketi Muutuv ja Kombineeritud valinud klientidel. Kaalutud keskmine börsihind ei puuduta paketi Kindel kliente. Samuti ei puuduta viga kliente, kel on kaugloetav elektriarvesti.

Ülehomsest saavad uue arve ainult need pakettide Muutuv ja Kombineeritud kliendid, kelle elektriarve summa vea parandamisel muutub. Kliendid, kelle elektriarve ei muutunud, nendele Eesti Energia uut arvet ei saada.

Parandatud jaanuari arvetelt viivist ei võeta. Klientidel, kelle arveid arvutusviga ei puuduta, toimub arveldusprotsess tavapäraselt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474