Autor: Juuli Laanemets • 19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liit: korteriühistud vajavad pidevalt koolitusi

Korteriühistud saavad taotleda täiendkoolituse tarbeks linnalt koolitustoetust. Toetust makstakse pärast koolitussummade tasumist. Koolitustel on huvipakkuvamad teemad olnud raamatupidamine, üldjuhtimine ning juriidilised nõuanded

Tallinna linnalt on võimalik taotleda koolitustoetust pärast korteriühistutele suunatud koolitusel osalemist ning koolituse maksumuse tasumist koolitajale. Populaarsemad on koolitused korteriühistute juhtidele ja raamatupidajatele; kohtupraktika alased loengud ning võlgade väljanõudmise koolitus.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul sai mullu koolitustoetust sai 235 korteriühistut. „Valdavalt kompenseeriti MTÜ Eesti Korteriühistute Liit poolt läbiviidud koolitusi," sõnas ta. „Korteriühistud on linnale olulised partnerid, sest tugevad ja toimiva ühistuga majad on reeglina heakorrastatud, tagades elanikele nii kodu- kui turvatunde,“ ütles Võrk.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on oluline, et omavalitsused korteriühistute koolitust toetaksid. "Mullu korraldas EKÜL Eestis üle saja kahekümne ürituse, mille käigus omandas uusi teadmisi üle 4000 ühistujuhi. Sellesse loetellu mahub nii pikemaid koolitusi, ümarlaudasid, info- ja teabepäevi, foorumeid ja konverentse," rääkis Mardi. "Edukalt käivitasime ka korteriühistu juhi e-õppe kursuse, millega jätkame ka tänavu. Korteriühistu juhtide soov teadmisi omandada on pidevalt suurenenud."

Korteriühistu juhi töös on Mardi sõnul oluline on teada juriidikat, samuti tunda raamatupidamist. „Ehitusmaterjalid muutuvad ja täiustuvad, tähtis on tunda renoveerimise põhitõdesid. Samuti peab ühistujuht olema hea suhtleja, nii et ka psühholoogia- ja suhtlemisalane koolitus on vajalik," loetles Mardi vajalikke teadmisi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474