Autor: Juuli Laanemets • 26. mai 2014

Ametiühing nõuab G4S-i turvameestele 10%-st palgatõusu

Teenindus- ja kaubandustöötajate Ametiühing (ETKA) jätkab kollektiivlepingu läbirääkimisi G4Si ja töötajate esindajatega eesmärgil saavutada turvatöötajate põhitunnitöötasu  10%-line tõus.

ETKA esimehe Elle Pütsepa sõnul on ametiühingute seisukohast äärmiselt oluline, et tööandjaga saavutataks kokkulepe, kuna hetkel kehtivad põhitunnitasu määrad on väga madalad. „Tööandja võiks siinkohal kindlasti vastu tulla, sest riikliku alampalga 10%-ne tõus on kokku lepitud alates 2015. aasta 1.jaanuarist. Seega peab esimese astme töötaja, valve- ja turvatöötajate põhitöötasu tõusma samuti vähemalt 10%. Vastasel juhul väheneb vahe alampalga ja esimese astme töötaja, valve- ja turvatöötaja põhitunnitöötasu vahel ning järgnevatel  aastatel on seda juba raskem kompenseerida,“ ütles Pütsepp.

Tema sõnul on äärmiselt tähtis saavutada turvatöötajate põhitöötasu tõus kollektiivlepingus, sest see töö on seotud riskidega, neile on kehtestatud turvaseadusega kindlad kvalifikatsiooninõuded ja ka täiendkoolituskohustus. „Oleme tööandjaga teemat juba kolm korda arutanud, kuid kokkuleppele ei ole veel jõudnud. Hea, et meie  seisukohad vähemalt lähenesid – poolele teele vastutulek tööandja poolt on ka midagi väärt,“ lisas Pütsepp.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806