Autor: Juuli Laanemets • 26. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühing nõuab G4S-i turvameestele 10%-st palgatõusu

Teenindus- ja kaubandustöötajate Ametiühing (ETKA) jätkab kollektiivlepingu läbirääkimisi G4Si ja töötajate esindajatega eesmärgil saavutada turvatöötajate põhitunnitöötasu  10%-line tõus.

ETKA esimehe Elle Pütsepa sõnul on ametiühingute seisukohast äärmiselt oluline, et tööandjaga saavutataks kokkulepe, kuna hetkel kehtivad põhitunnitasu määrad on väga madalad. „Tööandja võiks siinkohal kindlasti vastu tulla, sest riikliku alampalga 10%-ne tõus on kokku lepitud alates 2015. aasta 1.jaanuarist. Seega peab esimese astme töötaja, valve- ja turvatöötajate põhitöötasu tõusma samuti vähemalt 10%. Vastasel juhul väheneb vahe alampalga ja esimese astme töötaja, valve- ja turvatöötaja põhitunnitöötasu vahel ning järgnevatel  aastatel on seda juba raskem kompenseerida,“ ütles Pütsepp.

Tema sõnul on äärmiselt tähtis saavutada turvatöötajate põhitöötasu tõus kollektiivlepingus, sest see töö on seotud riskidega, neile on kehtestatud turvaseadusega kindlad kvalifikatsiooninõuded ja ka täiendkoolituskohustus. „Oleme tööandjaga teemat juba kolm korda arutanud, kuid kokkuleppele ei ole veel jõudnud. Hea, et meie  seisukohad vähemalt lähenesid – poolele teele vastutulek tööandja poolt on ka midagi väärt,“ lisas Pütsepp.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474