Autor: Juuli Laanemets • 5. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ragn-Sells: prügiveo linna kätte mängimine teenust odavamaks ei tee

Tallinna linna plaan jäätmekäitlusteenus munitsipaliseerida ning seeläbi prügiäris munitsipaalmonopol kehtestada ei too Ragn-Sells juhtidehinnangul tarbijale kaasa lubatud teenuse odavnemist.  Pigem tuleb linnaelanikel edaspidi kinni maksta linna suured hädavajalikud investeeringud Tallinna Prügilasse.

„Sarnaselt erasektorile tuleb ka linnal investeerida munitsipaalettevõtte arendamisse, vajalike seadmete ning tehnoloogiate ostmisse, mis paratamatult kajastub tarbija igakuises jäätmeveo arves,” märkis Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rain Vääna. „Monopoliseeritud ärivaldkonnad ei ole kunagi olnud konkurentsivõimelised, mis kehtib ka Tallinna jäätmemonopoli kohta.“

Ragn-Sells ASi ärijuht Agu Remmelga sõnul võib käiku minna stsenaarium, kus Tallinnast saab Eesti suurim jäätmekäitleja, kes kehtestab linnas iseendale kõik sobivad mängureeglid. „Tallinn teeb uued hanked, millest enamuse võidab Tallinna Prügila,” sõnas Remmelg. „Võidukat madalat hinda saab põhjendada sellega, et kasumit pole vaja teenida. Pärast mõnda aega, aga tõstetakse paratamatult hinda, sest ka Tallinna Prügilas on vaja käitlustehnikasse investeerida sadu tuhandeid eurosid ning ka kasum hakkab tunduma sümpaatsem kui kahjum.”

Remmelga sõnul on nad aastaid rääkinud ideest, et Eesti jäätmekäitlusturg tuleb vabaks lasta – et tekiks aus ja avatud konkurents. „Klientidel peab olema vabadus valida, millise ettevõtte teenuseid nad tarbivad. Kui mõni vedaja-jäätmekäitleja ei vasta ootustele, saab valida teise – nii nagu on panganduses, sides ja teistes sektorites. Omavalitsuste ülesanne on atraktiivse ettevõtluskeskkonna arendamine, mitte munitsipaliseerimise läbi ärilistel alustel toimiva tõhusa sektori väljasuretamine.” ütles Remmelg.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474