Autor: Juuli Laanemets • 17. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna on riigikogus 2 jäätmeseaduse muudatust

Täna, 18. juunil lähevad kolmandale lugemisele kaks jäätmeseaduse muutmise eelnõu: muudetakse elektri- ja elektroonika jäätmete regulatsiooni ja täpsustatakse jäätmeveo regulaarsust.

Eelnõuga (661 SE) viiakse jäätmeseadusesse tootjavastutuse reguleerimisalas olevate elektri- ja elektroonikaseadmete ja nendest tekkinud jäätmetega (elektroonikaromudega) seonduv regulatsioon. Eelnõuga muudetakse elektroonikaromudega seonduvaid mõisteid, täpsustatakse kasutatud elektri- ja elektroonikaseadmete ekspordi tingimusi ning elektroonikaromude korduskasutusse suunamist.

Kolmandal lugemisel on ka teine, Inara Luigase, Kalle Laaneti, Lembit Kaljuvee ja Rainer Vakra algatatud jäätmeseaduse muutmise seaduse eelnõu (455 SE). Eelnõu näeb ette kehtiva seaduse kolme paragrahvi muutmise, et jäätmed jõuaksid kõige otsemat teed pidi ettenähtud sihtkohta. Sellega soovitakse kindlustada jäätmemajanduse korralduse optimaalsus. Olulise punktina on sisse viidud klausel prügi kogumise aegadest, mis on muudetud elanikkonnale sobivamaks.

Seaduseelnõus on kirjas, et olmejäätmete regulaarne äravedu toimub tiheasustusalalt vähemalt üks kord nelja nädala jooksul ja hajaasustusalalt vähemalt üks kord 12 nädala jooksul. Tiheasustusalalt, kus biojäätmete kompostimine on jäätmetekke kohas tagatud, võib olmejäätmeid regulaarselt ära vedada üks kord 12 nädala jooksul.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474