Autor: Juuli Laanemets • 29. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alar Urm: kes kaitseb kindlustusvõtja huve?

Täna lepivad kindlustusmaakleri vahendustasu kokku kindlustusandja ehk kindlustusselts ja kindlustusmaakler. See olukord näib kindlustusvõtjale soodus, vähemalt, kui leping sõlmitakse. Kindlustusjuhtumi korral võib aga tulla tagasilöök, kui maakler pöörab kohtus kindlustusvõtja vastu, kommenteeris septembris toimuva Kindlustuskonverentsi vestlusringi teemat Advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Alar Urm.

Urm rääkis viimastest pooleliolevatest kahjuhüvitamise kohtuvaidlustest, kus esimese astme kohtuotsused kindlasti edasi kaevatakse. „Lõppenud ja ka pooleli on hulk huvitavaid vaidlusi kahjude hüvitamise üle. Nende valguses on ohukohaks, kui kindlustusjuhtumi korral pöörab maakler kindlustusvõtja vastu,“ sõnas Urm.

Uue kindlustustegevuse eelnõu valguses kogub Urm sõnul jälle tuure igivana vaidlus „armastuskolmnurgas“ kindlustusandja-maakler-klient. „Kindlustusandjatel ja maakleritel on vaidlus, kuidas peaks kandma kindlustusmaakleri kulud. Mõtlen, kas maakleri tasu maksmise korra muutmine võiks muuta praktikat, et ei ostetaks „odavaimat hinda“ süvenemata kindlustusandja valikusse ja poliisi tingimuste sobivusse,“ arutles  Urm.

Kindlustuskonverents 2014 „Seaduse muutuse tuules“ kava on nähtav SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474