Autor: Juuli Laanemets • 29. august 2014

Alar Urm: kes kaitseb kindlustusvõtja huve?

Täna lepivad kindlustusmaakleri vahendustasu kokku kindlustusandja ehk kindlustusselts ja kindlustusmaakler. See olukord näib kindlustusvõtjale soodus, vähemalt, kui leping sõlmitakse. Kindlustusjuhtumi korral võib aga tulla tagasilöök, kui maakler pöörab kohtus kindlustusvõtja vastu, kommenteeris septembris toimuva Kindlustuskonverentsi vestlusringi teemat Advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Alar Urm.

Urm rääkis viimastest pooleliolevatest kahjuhüvitamise kohtuvaidlustest, kus esimese astme kohtuotsused kindlasti edasi kaevatakse. „Lõppenud ja ka pooleli on hulk huvitavaid vaidlusi kahjude hüvitamise üle. Nende valguses on ohukohaks, kui kindlustusjuhtumi korral pöörab maakler kindlustusvõtja vastu,“ sõnas Urm.

Uue kindlustustegevuse eelnõu valguses kogub Urm sõnul jälle tuure igivana vaidlus „armastuskolmnurgas“ kindlustusandja-maakler-klient. „Kindlustusandjatel ja maakleritel on vaidlus, kuidas peaks kandma kindlustusmaakleri kulud. Mõtlen, kas maakleri tasu maksmise korra muutmine võiks muuta praktikat, et ei ostetaks „odavaimat hinda“ süvenemata kindlustusandja valikusse ja poliisi tingimuste sobivusse,“ arutles  Urm.

Kindlustuskonverents 2014 „Seaduse muutuse tuules“ kava on nähtav SIIT.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806