Autor: Juuli Laanemets • 13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alar Urm: Riik ei peaks pooli valima

Lextali vandeadvokaat Alar Urm ütles, et loodav kindlustustegevuse seadus ei pruugi tuua head lahendust kindlustusemaaklerite töö reguleerimisele, sest huvigruppide soovid on nii erinevad.

Paljude varasemate kindlustusalaste õigusaktide väljatöötaja Alar Urm ütles, et tegemist on pikka aega ettevalmistatud seaduse eelnõuga. Tema sõnul on muudatuste taustaks kauaaegne arvamustevahetus kindlustusmaaklerite tegevuse üle. „Kindlustusandjate hinnangul tuleb kindlustusmaaklerite tegevust enam raamistada. Maaklerid omavad täna kindlustusturul märkimisväärset tähendust, sest läbi maaklerite sõlmitakse järjest enam kindlustuslepinguid,“ rääkis Urm. „Loomulikult on kindlustusandjate huvi piirata sellega seonduvat kulu ning maaklerite võimalikku mõju. On fakt, et maaklerite tegevuse tähtsus suureneb veel ja nii ka nende mõju.“

Urmi sõnul ei pruugi maaklerite tegevuse administratiivne piiramine tuua lahendust. „Kui maaklerite kasutamine on klientidele mugav ning vajalik, siis loob nõudlus lahendused. Riik peab finantsvahenduses seadma esmaeesmärgiks finantsvahendajate usaldusväärsuse. Kõik Eesti kindlustusandjad on usaldusväärsed. Samas kindlustusandjate ja edasimüüjate turuvõitluses ei peaks riik pooli valima. Maaklerite aktiivsus loob kindlustusturul konkurentsi ja on pinnuks silmas kindlustusandjatele, kellel on välja arendatud müügivõrk. Samas on tarbijal maaklerit kasutades hõlbus saada võrreldavaid pakkumisi ja parimat hinda,“ kirjeldas Urm kindlustusturul toimuvat.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474