Autor: Juuli Laanemets • 9. september 2014

Selgusid Kõrghoone jooksu Kuningas ja Kuninganna

Kõrghoone kuninga tiitli võitis Imre Tiitsaar Assaku komandost ja Kõrghoone kuninganna tiitli sai naistest parima ajaga Tagne Tähe. Osalejad pidid ligi 22-kilogrammise päästevarustusega jooksma hotell Viru 22. korrusele.

Jooksu võitis Imre Tiitsaar ajaga 2 minutit 11,0 sekundit. Kõrghoone kuninga jooksu paremuselt teise aja saavutas Siim Rikolas Rakvere komandost, ajaga 2 minutit 14,2 sekundit. Võistluse kolmas aeg,  2 minutit 16,5 sekundit,  kuulub kahele võistlejale - Raino Remmelile Rapla komandost ning Tõnu Mardlale Viljandi komandost.

Võistkondlikus arvestuses tunnistati parimaks koguajaga 12 minutit 37,3 sekundit Lennubaasi meeskond. Kõrghoone kuninganna tiitlit püüdis ka 26 naist. Parim oli Tagne Tähe, ajaga 3 minutit 15,2 sekundit. Võistkondlikus arvestuses võitis naiskondadest SKA naiskond, ajaga 21 minutit 35,9 sekundit.

Kokku osales Kõrghoone kuninga jooksul rekordiliselt 153 võistlejat. Võistluse peakorraldaja Teet Piile jäi võistlusega rahule. „ Osalejate arv oli sellel aastal rekordiliselt suur. Tegemist pole pelgalt spordiüritusega, vaid osana päästjate reaalsest tööst. Tallinnas on palju kõrghooneid, selliseid olukordi, kus lift ei tööta ja päästja peab jooksma lühikese ajaga mööda treppe kõrgele, võib juhtuda ka reaalselt,“ märkis Piile.

Kõrghoone kuninga trepijooksu korraldati tänavu 15. korda.  Esimene Kõrghoone kuninga võistlus peeti 2000. aastal Sokos Hotel Virus.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806