Autor: Juuli Laanemets • 3. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AIDA otsis kindlustusmaaklerite probleemidele vastuseid

Roomas toimus 14. korda kindlustusõiguse spetsialiste ühendav AIDA Kongress. Käsitleti ka Eesti kindlustusturul elavat arutelu tekitanud maaklerite tegevusega seotuid küsimusi.

Lextali vandeadvokaat Alar Urm ütles, et kongressil arutati muuhulgas Eesti jaoks ajakohast  teemat, kindlustusmaaklerite tegevust. „Eestis on tekkinud diskussioon sellest, kuidas on õige tasustada kindlustusmaaklereid. Selle kõrval on ka vaidlusi, kuidas kindlustusmaaklerite tegevust vastab kindlustustegevuse seaduses sätestatule. Olukorras, kus maaklerid ostavad seoses maakleri tegevusega teenust isikutelt, kes ei ole kindlustusandjad kuid ei ole ka kindlustusmaaklerid,“ kirjeldas Urm probleemi püstitust. „Vahel kasutatakse nende kohtal termint hulgimaakler. Sama probleem on tekkinud ka teistes riikides ja üks võimalustest on nn hulgimaakleri tähenduse piiritlemine, mitte kui vahendaja vaid pigem kui master policy holder,“ selgitas Urm.

Urmi sõnul oleks sellisel juhul kindlustusõigussuhe hoopis erinev. „Selline käsitlus edasi arendatuna võiks avardada konkurentsi ka kindlustusteenuse pakkumisel, sealhulgas riigihankemenetlustes,“ ütles Urm.

28.septembrist kuni 02.oktoobrini toimunud AIDA korraldab igal aastal palju erinevaid seminare ja töötubasid kindlustusõiguse päevakohastel teemadel ning nelja aasta tagant kongressi, kus võetakse kokku maailmas momendil olulisemad kindlustusõiguse teemalised arengud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474