Autor: Ketlin Rauk • 4. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustuslahendused ei rahulda vajadusi

Eesti Projektbüroode Liidu juhatuse esimees Merike Rannu ütles Äripäevale antud kommentaaris, et turul olevad kindlustuslahendused ei rahulda vajadusi.

AIK-Projekti juhataja Andres Juhani sõnul on nad oma erialase tegevuse kindlustanud ka vastutuskindlustusega.

Projekteerija vastutuskindlustus on Rannu sõnul vabatahtlik ja vajadus sellise kindlustusliigi järele suur ning võimalike tegevusest tulenevate riskide hajutamine äritegevuses ülioluline.

"Ka meie kliendid on seda mõistnud ning vastutusrikkamate objektide puhul sõlmitakse täiendavaid kindlustusleppeid juba konkreetsest objektist lähtuvalt, kuna tavapärase kindlustuslepinguga antav kate ei pruugi alati olla piisav," märkis ta.

Ta lisas, et parim kindlustusjuhtum on toimumata kindlustusjuhtum, sama seaduspärasus

nagu auto kaskokindlustuses või varakindlustuse valdkonnas. Kui mingil põhjusel peaks tellijale siiski kahju tekkima projekteerimises tehtud vigade pärast, on vastutuskindlustuse lepingu omamine oluline ettevõtte likviidsuse ning võimalike riskide hajutamise seisukohast.Samuti annab see tunnistust ettevõtte usaldusväärsusest, elujõulisusest, sisemisest organiseeritusest ning püüdest olla turul jätkusuutlik.Vastutuskindlustuse turul on aga kindlustusseltsidel pakkuda sisuliselt ainult üks toode, mis sageli ei rahulda ei sisu ega kindlustuspreemiate osas ei vastutuskindlustuse võtjat ega ilmselt ka kindlustusseltsi. Sellest tulenevalt oleks vajalik turgu mitmekesistada erinevate kindlustustoodetega, et oleks võimalik diferentseeritult kindlustada erinevat tüüpi objekte, anda võimalusi erinevateks kindlustusperioodideks jms.Lahenduse leidmiseks on Eesti Projektbüroode Liit kõnealuse teemaga aktiivselttegelemas.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474