Eva Kiisler • 4 november 2015

Põhjanaabritel valmib ohtralt uut kaubanduspinda

Helsingis ja selle lähipiirkondades oli septembri lõpu seisuga ehitusjärgus 190 000 ruutmeetrit uut kaubanduspinda.

Mahukaimad projektid on 2018. aastal valmiv Redi-nimeline elupindadega kaubanduskeskus Helsingis, millest saab suurim omataoline piirkonnas ja Iso Omena ning Ainoa kaubanduskeskuste laiendused Espoos.

Viimase viie aasta jooksul on kaubanduspinna arenduses keskendutud peamiselt suurte kaubanduskeskuste ümber ehitamisele ja uusi pindu Helsingi ümbruses valminud vähe, teatas Soomes kinnisvaraturu ülevaateid pakkuv sõltumatu agentuur KTI.

Mõned suuremad projektid on valmimas ka teistes Soome suuremates linnades, näiteks Tamperes kuhu kerkib ligikaudu 60 000 ruutmeetrit uut kaubanduspinda.

Vaatamata hiljutisele ebakindlusele on märke, et Soome majandus on õigel teel, kuigi taastumine võib osutuda veel paari järgmise aasta jooksul aeglaseks. Üldine loid majanduskeskkond on mõjutanud ka kaubandust, sest nii mõnedki kauplejad on olnud tarbijate ebakindluse tõttu raskustes. Investeeringute mõttes on 2015. aasta olnud tugev, mis rõhutab veelgi jätkuvat nõudlust uue kaubanduspinna järele Soomes, eriti Helsingi piirkonnas, seisab KTI raportis.

Seevastu büroopindade arendamise osas jääb maht vähese hõivatuse tõttu suhteliselt väikeseks. Praegu on helsingi piirkonnas töös kuigi 60 000 ruutmeetrit uut büroopinda ja 25 000 ruutmeetri jagu ümberehitusi.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806