Lea Korem • 28. detsember 2015
Jaga lugu:

Valitakse Koduomaniku Sõber ja Kiusaja

Ülle Madise on Koduomaniku Sõbra tiitli üks kandidaate  Foto: Raul Mee

Juba seitsmendat aastat selgitab vabaühendus Eesti Omanike Keskliit välja Koduomaniku Sõbra ja Koduomaniku Kiusaja tiitli.

Kõigil inimestel on võimalik kuni kolmekuningapäevani hääletada portaalis http://petitsioon.ee/sober2015 

Koduomaniku Sõbra tiitlile kandideerivad:

- kodanikuaktivist Teele Pehk, kes Telliskivi asumiseltsi esindajana on seisnud vastu kinnisvaraarendaja ambitsioonidele- AS Elering, kes tõstis tehnorajatiste talumistasusid maamaksu tasemele- Riigikohus, kes on mitmete lahenditega taganud omandi põhiseadusliku kaitse- Sihtasutus KredEx, kes jätkab elamute energiatõhususe tõstmise toetamist- Uus ehitus- ja planeerimisseadustik, mis peaks lihtsustama ehitus- ja planeerimistegevust- õiguskantsler Ülle Madise, omanike põhiseaduslike õiguste eest seisja.

Koduomaniku Kiusaja tiitel läheb asutusele, organisatsioonile, ettevõttele või eraisikule, kes 2015.aastal on paistnud silma erakordselt ükskõikse suhtumisega koduomanike muredesse, oma kiusliku ja läbimõtlemata tegevusega põhjustanud koduomanikele lisamuresid ja kulutuste tõusu.

Tiitlile kandideerivad Rail Balticu trassivalik, mis ei arvesta tiheasustuse elanike  huve;  Uus ehitus- ja planeerimisseadustik, mis suurendab bürokraatiat; Keit Pentus-Rosimannus, Nabala-Tuhala looduskaitseala läbimõtlemata ja kompensatsioonimehhanismideta loomise eest; Maksu- ja Tolliamet, raske kütteõli aktsiisitõusu koduomanikule ebamugava rakendamise eest; Tallinna linnavalitsus, diskrimineeriva suhtumise pärast kortermajadesse, kus ei ole asutatud korteriühistut ning Pro Kapitali Kalaranna arendus, mis ei arvesta piisavalt elanike huvidega.

2014. aastal pälvis koduomaniku sõbra tiitli telesaade Kodutunne ja Kiusaja tiitli Vabariigi Valitsus.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee