Autor: kinnisvarauudised.ee • 4. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu maanteele lisandub valgusmäng

Foto: Fausto Grupp
Tallinna südalinna äritsentris, Tartu mnt 13 rekonstrueerib Fausto Grupp ärihoone, mis saab nimeks Kompassi Maja. Maja välisfassaadi kujundus põhineb kaasaegsetel värvilise led-valgustusega ääristatud klaasist kuubikutel, mis lisaks efektsele välimusele on ka praktiliselt kasutatavad.

Rekonstrueeritava maja arhitekt on Vilen Künnapu. Siin on aja jooksul tegutsenud nii Ühispank/SEB Pank kui ka Tallink. Künnapu projekteeris ka uueneva Kompassi Maja välisfassaadi lahenduse, mis muudab ärimaja Tallinna südalinna klaasmajade kõrval moodsaks ja silmatorkavaks A-klassi standarditele vastavaks büroohooneks. Arhitekti sõnul lisavad kaasaegsed detailid hoonele teravust. "Kompassi Maja on kahtlemata oma aja arhitektuurne märk, mida eksponeeritud mitmetes välismaistes ajakirjades," rääkis Künnapu. Uuenenud fassaadilahendused peaksid Tallinna südalinna kaunistama hakkama kevadel 2016.

Kompassi Maja sisekujunduse teeb ARS Projekt. «ARS Projekt eesotsas sisekujundaja Eero Jürgensoniga loob igati modernse ja hubase töökeskkonna, mis rahuldab ka nõudlikuma üürniku soovid,» kinnitas Fausto Grupi juhatuse liige Sven Mihailov, kelle sõnul tunnevad firmad maja vastu juba praegu huvi ning 80% büroopindadest on üürniku leidnud.

Kompassi Maja vastab kõikidele kaasaegsetele ehitusstandarditele ning hoone struktuur võimaldab mugavalt ja kiiresti teostada erineva suurusega ruumieraldusi. Hoone on valgusküllane, vastab mürastandarditele ning sisekliimat saab iga rentnik reguleerida vastavalt oma soovile. Maja tehnosüsteeme juhitakse läbi interneti BMS-süsteemi kaudu.

Hoone fuajeesse tuleb lisaks büroohoone vastuvõtulauale ka lounge-tüüpi kohvik. Maja ümbruses on üürnikele ja nende klientidele tagatud parkimiskohad.

Fausto Grupp on tegutsenud 10-aastat kaubandus-, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamise alal.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474