Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 10. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vajadus maaklerite järele väheneb?

Deloitte Eesti partner ja vandeaudiitor Veiko Hintsov
Autor: Raul Mee
Tulevikus saab kinnisvaratehinguid sõlmida paindlikumalt ning vahendajate vajadus väheneb, märkis tänasel Äripäeva Kinnisvarakonverentsil kinnisvaraga peamiselt nõustamise tasemel tegeleva Deloitte Eesti partner ja vandeaudiitor Veiko Hintsov.

Ta sõnas, et kasvava koostöömajandus avaldab järjest suuremat mõju ka kinnisvaraturu osapooltele.

„Veidi visioneerides, eelkõige just kontorikinnisvara suhtes, liigume läbi IT-lahenduste järjest enamate partnertehingute poole. Kinnisvaratehingute osapooled on läbi nende lahenduste omavahel ühendatud ja nad saavad teha tehinguid otse, seal ei pea enam olema vahendajaid. Siit tekibki küsimus, milline hakkab tulevikus olema sellises situatsioonis maakleri roll,” küsis Hintsov osalt retooriliselt.

Tema sõnul on tulevikus on järjest kindlam see, et luuakse piirkondade digitaalsed hinnakaardid, kus täpselt kirjas, tänavate ja majade, mis on selle piirkonna rendihinnad, palju on näiteks müügis kortereid jne. „Kui selline kaart on olemas, siis maakleri töö muutub kindlasti praegusest erinevaks. Eriti kui taolisele kaardile lisada veel virtuaalse tuuri võimalus,” selgitas Hintsov.

Taolises olukorras saavad Hintsovi sõnul ärikinnisvaraturul järjest olulisemaks ka märksõnad „lühiajalised rendilepingud” ja „paindlikkus”.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474