Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 16. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks me ei räägi kinnisvara juures vee kvaliteedist?

Joogivee kvaliteet võiks ka trassivee juures kinnisvaraobjektide müügi juures senisest enam jutuks tulla.
Foto: Veiko Tõkman
Puhta vee teemapargi arendamisega tegeleva MTÜ Ökokratt liige Priit Adler ütleb, et ka kinnisvaraarendajad võiksid arenduspiirkondade joogivee kvaliteedile rohkem tähelepanu pöörata.

Priit Adler peab meie joogivee kvaliteeti ootuspäraselt oluliseks ning vee-teemaga tegeleb aktiivselt. Täna, 16. märtsil Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis  toimuval veepäev õpitakse muu hulgas nutiseadme abil joogivee kvaliteeti määrama. Selle tarvis tuleb tema sõnul meie taskutes olevate võimsale arvutile – nutitelefonile, juurde soetada andur ning vee pH taseme või selle soolsuse määramine on seejärel juba kättevõtmise asi. „Ega selline mõõtmisvõimalus kellelegi enam tänasel päeval uudis ole, küsimus on ainult andurite hinnaklassis ja nende mõõtmistäpsuses.“

Veepäeva ettekandeid viivad läbi oma ala eksperdid, näiteks Tallinna Tehnika Ülikooli insener Jaak Jaaku teeb ülevaate joogivee kvaliteedi parandamise võimalustest, veekeemiast ning keemilistest protsessidest, mis leiavad aset vee imbumisel läbi pinnase.

Vee kvaliteet puutub kinnisvarasektori osapooltesse Priit Adleri sõnul kõige otsesemalt selle kaudu, et hoonestatut kinnistut müües võiks senisest enam rääkida ka sellel eksisteerivast joogivee kvaliteedist. „Kui üldist väidet objektide müügipakkumiste juures, et meil on puhas ja puutumatu loodus koos vaikuse ja linnulauluga kuuleb üsna palju, siis seda, et kinnistul asuvast kaevust saab puhta ja kvaliteetse joogivee, kuuleb oluliselt harvemini,“ märgib Adler.

MTÜ Ökokratt tegeleb juba aastaid Puhta vee teemapargi arendamisega. Teemapark on Tamsalu vallas Lääne-Virumaal puhta vee temaatikale keskenduv teaduspark, kust külastaja saab vastused küsimustele: kuidas tekib puhas põhjavesi – joogivesi; kuidas sõltub elu puhtast veest ja millest sõltub vee kvaliteet ning saab osa interaktiivsetest õppeprogrammidest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474