26. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meerhofi arendaja: kõrgem hind loob eeldused paremaks kasutuskogemuseks

Meerhof 2.0 lahendused tulevad Eesti mõistes ünsa eksklusiivsed.
Foto: Metro Capital
Läbimõeldud eesmärkide korral saab arendaja hoone kavandamisel edukalt projekti lõpptulemust mõjutada, kinnitab Tallinnas Pirital luksuslikku elamuprojekti Meerhof 2.0 arendava Metro Capitali projektijuht Rain Pärn. Tavapärasest kallimad lahendused ja põhjalikum planeerimine tasub end ära läbi parema kasutuskogemuse.

Rain Pärna sõnul tuleb arendustegevuses hoonet käsitleda kui tervikut ja väga head tulemust on võimalik saavutada ainult juhul kui olulisemaid põhimõtteid arvestada juba hoone kavandamise algfaasis ning seda on Meerhof 2.0 puhul ka tehtud.

Lisaks planeeringule ja energiatõhususele on korterite arendamisel tema sõnul olulisemad teemad helipidavus, kvaliteetne sisekliima, mõistlikud kommunaalkulud, head vaated, kasutusmugavus ja valgusküllasus. Kõiki neid omadusi võiks kokku võtta sõnaga „kasutuskogemus“.

„Hinnaerinevus ei ole piisav argument ebamõistlike kompromisside tegemiseks kuna usume, et kvaliteetne lõpptulemus on väärt ka sellevõrra kõrgemat hinda ja pikemas perspektiivis on see kasulik nii kliendile kui ka arendajale,“ selgitab Pärn.

Kasutuskogemust võib tema sõnul defineerida muu hulgas läbi kvaliteetse sisekliima hoones. See on teema, mis ei pruugi olla koheselt tajutav, aga pikemas perspektiivis omab suurt mõju inimese tervisele. „Tehniliste võimaluste areng, näiteks soojustagastusega ventilatsioonisüsteemid, klaaside päikesekaitse- ja soojapidavusnäitajad, on üsna kiire. Põhjendatud valikute tegemine eeldab iga uue projekti puhul tõsist analüüsi ning mõnikord ka kompromisse. Läbimõeldud eesmärkide korral saab arendaja projekteerimisel väga palju lõpptulemust mõjutada,“ kinnitab Pärn ja lisab, et tihti tuleb liigsete kompromisside vältimiseks kulutada tavapärasest rohkem ressursse planeerimisele  ning valida kallimad lahendused.

Ta toob Meerhof 2.0 puhul teadlikult valitud kallimate lahenduste seast välja uuema põlvkonna soojustagastusega ventilatsiooniseadmed, kus tootja poolt deklareeritav soojustagastuse protsent ei ole seadme energiatarbe juures sageli kõige määravam faktor. „Lisaks tuleb arvestada seadme poolt tekitatavat müra, soojustagasti tööpõhimõtet, mõõtmeid ja mitmeid muid näitajad, mis kõik mõjutavad varem mainitud kasutuskogemust.“

Meerhof 2.0 on Talllinna eksklusiivseim kortermaja arendusprojekt. Majja on integreeritud targa maja lahendus, mille abil on võimalik seinal olevalt ruumikontrollerilt või mobiilseadmetelt juhtida ruumide kütet, jahutust ja ventilatsiooni ning jälgida pidevalt kütte-, vee- ning elektritarbimist. Projekteerimise käigus kaasati meeskonda feng shui eksperdid. Korteritevaheliste ning korteri ja üldalade vaheliste seinte õhumüra helipidavus tagatakse konstruktiivsete lahendustega vähemalt 60 dB.

Meerhof 2.0 toodab kogu vajamineva soojusenergia ühistule kuuluvas lokaalses gaasikatlamajas, hoone katusele rajatav päikeseelektrijaam katab aastasest arvestuslikust hoone elektrienergia vajadusest umbes 10%. Meerhof 2.0 eluhoones tulevad kasutusele veelgi tõhusamaid ja vaiksemaid ventilatsiooniseadmed ning aknad keskmise U-arvuga 0.86.

 

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474