Autor: kinnisvarauudised.ee • 30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus kerkib murukatuse ja päikesepaneelidega lasteaed

Arhitektuurse lahenduse ja projekti autor on arhitektuuribüroo Boa. 2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistlusel võitis esikoha töö märgusõnaga "Bios"
Autor: Mapri
Mapri Ehitus võitis riigihanke, sõlmis Tartu Linnavalitsusega lepingu ja ehitab Tartusse Pepleri tänavale murukatusega lasteaia.

Osaühingu Mapri Ehitus juhataja Priit Jaaganti kinnitusel alustatakse ehitust selle aasta suvel.  “Lasteaia Naerumaa hoone on projekteeritud arvestades asukohta Maarja kiriku kõrval, ilmakaari ja kõrvalhoonestust. Hoone teeb huvitavaks murukatus. Tegu on võidutööga lasteaia arhitektuurikonkursilt, mille võitis Boa. Konkursi kaudu lähenemine väärtustab linnaruumi ja muudab seda Tartu piirkonda märksa kaasaegsemaks.”

Lasteaia hoone on kavandatud A-klassi energiatähisega. Hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning majale tuleb murukatus. Projekt näeb ette kinnistu keskmesse osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Kinnistu põhjapoolne serv, kuhu avaneb ka hoone peafassaad, on kavandatud avaliku linnaväljakuna, mis jääb osaliselt lasteaia ja osaliselt linnaelanike käsutusse.  

Arhitektuurse lahenduse ja projekti autor on arhitektuuribüroo Boa. 2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistlusel võitis esikoha töö märgusõnaga "Bios" ideekavandi autorid on Margus Soonets, Anto Savi ja Jürgen Lepper.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474