Tartus kerkib murukatuse ja päikesepaneelidega lasteaed

Arhitektuurse lahenduse ja projekti autor on arhitektuuribüroo Boa. 2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistlusel võitis esikoha töö märgusõnaga "Bios"  Foto: Mapri

Mapri Ehitus võitis riigihanke, sõlmis Tartu Linnavalitsusega lepingu ja ehitab Tartusse Pepleri tänavale murukatusega lasteaia.

Osaühingu Mapri Ehitus juhataja Priit Jaaganti kinnitusel alustatakse ehitust selle aasta suvel.  “Lasteaia Naerumaa hoone on projekteeritud arvestades asukohta Maarja kiriku kõrval, ilmakaari ja kõrvalhoonestust. Hoone teeb huvitavaks murukatus. Tegu on võidutööga lasteaia arhitektuurikonkursilt, mille võitis Boa. Konkursi kaudu lähenemine väärtustab linnaruumi ja muudab seda Tartu piirkonda märksa kaasaegsemaks.”

Lasteaia hoone on kavandatud A-klassi energiatähisega. Hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning majale tuleb murukatus. Projekt näeb ette kinnistu keskmesse osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Kinnistu põhjapoolne serv, kuhu avaneb ka hoone peafassaad, on kavandatud avaliku linnaväljakuna, mis jääb osaliselt lasteaia ja osaliselt linnaelanike käsutusse.  

Arhitektuurse lahenduse ja projekti autor on arhitektuuribüroo Boa. 2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistlusel võitis esikoha töö märgusõnaga "Bios" ideekavandi autorid on Margus Soonets, Anto Savi ja Jürgen Lepper.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806