Jaga lugu:

Baltic Horizon omandas Upmala Biroji ärihoone Riias

Baltic Horizoni osakutega alustati Nasdaq Balti fondinimekirjas kauplemist 6. juulil 2016.  Foto: Northen Horizon

Baltic Horizon allkirjastas siduva lepingu ettevõttega Bauplan Nord Upmala Biroji ärihoone omandamiseks. Tehingu lõpuleviimise järel kuulub Baltic Horizoni portfelli 7 objekti koguväärtusega enam kui 125 miljonit eurot.

Upmala Biroji on 2008. aastal saksa arendaja Bauplan Nord poolt ehitatud ärihoone. Hoones on pikaajaliste lepingutega ankurrentnikeks SEB ja CABOT ning hoone on täielikult välja renditud. Objekti renditav kogupindala üle 10 500m2. Hoone osteti esimese täisaasta kohta arvutatuna 7,25% tootlusega esimese täisaasta kohta arvutatuna.

Baltic Horizonile kuulub supermarket “SKY”  Riias Bikernieku tänaval. Tehingu lõpuleviimise järel on fondi portfellist 35% investeeritud Tallinnasse, 23% Riiga ja 42% Vilniusesse. Segmenditi koosneb portfell seejärel 43% ulatuses büroodest ja 57% ulatuses kaubandusest, millest 10% moodustab Coca-Cola Plaza vabaaja- ja kaubandusobjekt Tallinna südames.

Baltic Horizoni fondijuht Tarmo Karotam oli tehinguga väga rahul. “Lähikuudel plaanime värskelt noteeritud fondi osakute omanikele teatada esimesest dividendide jaotamise otsusest. Tehinguga tasakaalustus meie portfell nii geograafilises mõttes kui ka investeeritud segmentide mõttes ja riskijuhtimise seisukohast on see väga positiivne,” ütles Karotam.

Kinnistu müünud arendaja Bauplan Nord jääb seda ka edaspidi haldama.

Tehingut nõustasid ostja poolelt Sorainen ja müüa poolelt BNT advokaadibüroo ning Newsec. Tehing viiakse lõpule 2016. aasta 3. kvartali jooksul. 

Baltic Horizoni osakutega alustati Nasdaq Balti fondinimekirjas kauplemist 6. juulil 2016.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee