11. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Varal tagasihoidlik lähitulevik

Arco Vara teise kvartali tulemused olid pigem tagasihoidlikud.
Foto: Raul Mee
Arco Vara teise kvartali tulemused olid pigem tagasihoidlikud, ettevõtte juhataja Tarmo Sild ennustab firmale rahulikku lähitulevikku, vahendab Äripäev.

Kontserni 2016. aasta teise kvartali müügitulu oli 2,1 miljonit eurot, mis on 1,7% rohkem võrrelduna 2015. aasta teise kvartaliga. Arendusdivisjoni müügitulu kasvas 1,1% võrra ja teenindusdivisjoni müügitulu kasvas 5,1% võrra, seisab börsiteates.

Kontserni 2016. aasta 6 kuu müügitulu 7,2 miljonit eurot on aga 10,7% rohkem kui 2015. aasta võrreldaval perioodil. Kasv on tulnud arendusdivisjonist, mille müügitulu suurenes 2016. aasta esimese kuue kuuga 12,5% võrra 5,8 miljoni euroni. 

Kontserni 2016. aasta 6 kuu ärikasum oli 1,2 miljonit eurot ja puhaskasum 0,9 miljonit eurot, 2015. aasta 6 kuuga olid samad näitajad vastavalt 1,1 miljonit eurot ja 0,7 miljonit eurot. Kontserni ärikasum tuleb  arendusdivisjonist, 2016. aasta 6 kuuga 1,5 miljonit eurot (2015. aasta 6 kuuga 1,2 miljonit eurot). Kontserni 2016. aasta teise kvartali ärikahjumiks kujunes 0,1 miljonit eurot ja puhaskahjumiks 0,2 miljonit eurot. 

Arco Vara juhataja Tarmo Sild ütles börsiteate vahendusel, et eesmärk kahekordistada Arco Vara tegevusmahtu ja kasumit 2018. aasta lõpuks on teise kvartaliga mitme sammu võrra lähemal. “Edusammud on täna nähtavad piltlikult öeldes linnapilti ilmunud ja ilmuvates kraanades, kuna numbritele peale vaadates on teise kvartali kasumiaruanne tagasihoidlik ning joone all on kogu aeg kantavate üldkulude tõttu kahjum. Nagu olen varasemalt öelnud, jääb numbriliselt tagasihoidlikuks kogu lähitulevik kuni 2017. aasta kolmanda kvartali lõpuni,” ütles ta.

Sild jätkas, et oluline on vaadata, milline on kontsernisisene dünaamika, mis paneb aluse 2017. aasta lõpu ning 2018. ja järgnevate aastate tulemustele. “Teises kvartalis liikusime edasi selliste arendusprojektidega, mida kliendid tahavad ja jaksavad osta,” ütles ta.

Juhatus jääb esimese kvartali lõpu seisuga varasemalt avaldatud aastaprognoosi juurde: 2016. aasta müügitulu 10,3 miljonit eurot ja puhaskasum 0,8 miljonit eurot.

Põhjalikumalt loe Arco Vara tulemustest Äripäeva vahendusel.

Autor: Pille Ivask, Äripäeva kaasautor

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474