Autor: kinnisvarauudised.ee • 27. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muistsete laevavrakkide leiukohal valmisid esimesed kodud

Kadriorus asuv Tivoli elamurajoon paikneb 200 meetri kaugusel merest.
Foto: Metro Capital
Eelmise aasta suvel mereäärse Tivoli elurajooni ehitustööde käigus avastatud muinasaegsete laevavrakke asukohas on tänaseks esimesed kaks kortermaja valminud ning esimesed elanikud sisse kolinud.

Kinnisvaraarendusettevõte Metro Capital avastas 2015. aasta suvel mereäärse Tivoli elurajooni ehitustööde käigus muinasaegsed laevavrakid, millest üks paikneb täna Tallinna Lennusadamas, oodates rekonstrueerimistööde algust ning teine uputati ajutiselt Tallinna lahte, säilitamaks selle seisukorda.

Metro Capitali partneri Ain Kivisaare sõnul on tagantjärgi laevavrakkide leidmist tore meenutada, kuigi esialgne ehmatus oli suur. „Kui sarnane asi oleks juhtunud mõnel väiksemal ehitusplatsil, oleks projekt kardetavasti pikemaks ajaks külmutatud. Kuna leidmise ajaks oli hulk kortereid juba müüdud, siis me ei saanud endale projekti seiskamist lubada“, meenutab Kivisaar. Edaspidi tuletab laevavrakkide leiukohta meelde laste mänguväljakule rajatud laevakujuline atraktsioon.

Kadriorus asuv Tivoli elamurajoon paikneb 200 meetri kaugusel merest, Kadrioru pargi naabruses. Koos esimeste majadega ehitas Metro Capital valmis ka Tuukri tänava pikenduse koos kergliiklusteega, mistõttu algab Pirita promenaadiga paralleelselt kulgev kergliiklustee nüüd Tivoli elurajoonist.

Kokku on Tivoli elurajooni arendusmaht 122 korterit, millest tänaseks on müüdud 70%. Lisaks asukohale toob arendaja välja ka Tivoli eeskujulikku arhitektuuri ning ka tehnilist sisu. Korterites on vesipõrandaküte, autonoomne soojustagastusega sundventilatsioon, päikesepaneelid katustel ning Z-Wave targa maja lahendus, mis võimaldab kütet, jahutust, ventilatsiooni ja muid seadmeid mobiilselt juhtida.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474