Autor: Tõnu Toompark • 11. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Tallinna keskmise korteritehingu eest tuleb maksta 91 kuupalka

Keskmistes Eesti netopalkades mõõdetuna tuleb Eesti keskmise korteritehingu eest välja käia 66 kuupalka. Tegemist on pigem kõrgema, kui madalama näitajaga.
Autor: Pixaby
Eesti keskmise korteritehingu maksumus oli 2016. aasta teises kvartalis 61 300 eurot. See näitaja on niivõrd kõrge peaasjalikult Tallinna-Harju ja Tartu Eesti keskmisest märgatavalt kõrgematele korteritehingute hindadele.

Keskmistes Eesti netopalkades mõõdetuna tuleb Eesti keskmise korteritehingu eest välja käia 66 kuupalka. Tegemist on pigem kõrgema, kui madalama näitajaga. Vaatamata palga suhtes kõrgele korteritehignu keskmisele hinnale on ostujõud ometi mõistlikul tasemel. Ostujõu näitajale annavad tuge soodsad intressimäärad, mis mõjutavad ostutehingu tegemise võimekust üksjagu palju.

Tallinna keskmise korteritehingu maksumus ja keskmise netopalga suhe on vähemabstraktne kui Eesti vastav näitaja. Tallinnas tuleb keskmise tehingu eest maksta 91 kuu netopalka ehk ligi 7,5 keskmist aastapalka.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474