26. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank kasvatas kodulaenude mahtu 4%

Swedbanki orav, kes värbab eraisikuid panga teenuseid kasutama
Autor: Andres Haabu
Swedbanki eluasemelaenude kasv võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga ulatus 4%ni, mis on vastavuses turu eluasemelaenude kasvuga ja jääb veidi alla Swedbanki kogu eraisikute laenuportfelli kasvule.

Eluasemelaenude kasvutempo ei ole aastataguse ajaga võrreldes oluliselt muutunud, täpsustas Swedbank Kinnisvarauudistele. Juriidiliste isikute laenude kasv eelmise aasta septembriga võrreldes on mõnevõrra suurem ehk ligi 7%. Ka see kasv vastab enam-vähem turu kasvule. Kinnisvarasektori laenude kasv ületab mõne protsendi võrra kogukasvu, kuid jääb alla turu kasvule samas sektoris, mis kasvas enam kui 10%.

„Me näeme rõõmuga investeerimishuvi suurenemist – tundub, et Eesti ettevõtjad on lõpuks ometi valmis tegema investeeringuid, mida on erinevate väliste ja sisemiste tegurite tõttu mitu aastat edasi lükatud,” kommenteeris Swedbanki Eesti üksuse juht Robert Kitt Swedbanki Eesti üksuse laenuandmise tulemusi 2016. aasta kolmanda kvartali seisuga.

Swedbanki Eesti üksuse 2016. aasta esimese üheksa kuu kasum oli 130,8 miljonit eurot, 111 miljonit eurot enam kui mullu samal ajal. Kasv tulenes peamiselt väiksematest maksukuludest, mille lisadividendid 2015. aastal tekitasid.

Laenude kogumaht kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5,6%. Kasvu täheldati nii ettevõtte- kui ka eralaenude puhul. Swedbanki turuosa laenuturul oli 2016. aasta 31. augusti seisuga 38,7%. Kogu laenuportfell ulatus 2016. aasta kolmanda kvartali lõpus 6786 miljoni euroni ning laenude ja hoiuste suhtarv 93%ni. Möödunud aasta 30. septembril oli laenude ja hoiuste suhtarv 97%.

Swedbanki krediidikvaliteet püsis stabiilsena. Laenukahjum moodustas 3,3 miljonit eurot, mida on mullusest pisut enam, kui sama näitaja ulatus 2,7 miljoni euroni.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474