Autor: Tõnu Toompark • 6. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: halbade eluasemelaenude maht vähenemise trendil

Autor: Pixabay
Eesti Panga andmetel oli 2016 kolmandas kvartalis tähtajaks tasumata eluasemelaenude kogumaht 228 miljonit eurot ja seda 6,5 miljardi euro suuruse eluasemelaenude jäägi juures.

Enamus eluasemelaenu tasumisega ettetulevaid viivitusi ehk 165 miljonit eurot on lühiajalised ehk kuni 30 päeva pikkused. Üle 60 päeva pikkuses viivituses olevate eluasemelaenude maht ulatub praegu 37,9 miljoni euroni.

Halbade laenude jääk on viimaste aastate jooksul paremaks läinud. Nii on aastase 4,8-protsendilise eluasemelaenude kogujäägi kasvu juures viivituses olevate laenude jääk vähenenud 13% ja üle 60 päeva viivituses olevate laenude jääk isegi 26%.

Vähenev halbade laenude jääk näitab, et praegune laenuvõtjate kontroll on asjakohane. Need, kes laenu saada ei tohiks, seda enamasti ka ei saa. Need, kes laenu saavad, jõuavad selle reeglina tagasi maksta.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474