16. jaanuar 2017

Päästeamet ootab tuleohutuse aruandeid

Taas saab esitada iga-aastasi tuleohutuse enesekontrolli aruandeid, mis on tuleohutuse seisukohast kõrgema riskiga asutustele ning ettevõtetele kohustuslikud.

Tuleohutuse aruande esitamise tähtaeg on 31. märts. Kõige mugavamalt pääseb aruannet esitama veebikeskkonnas www.tuleohutusaruanne.ee.

Mullu esitati elektrooniliselt peaaegu pooled 3408 aruandest. Aruandluskeskkonda on täiendatud automaatkontrolliga, mis aitab vigu vältida ja kiirendab andmete sisestamist, täpsustas Päästeameti ohutusjärelevalveosakonna ekspert Tagne Tähe.

Enesekontroll tähendab isiku kohustust kontrollida tema valduses olevat kinnisasja, ehitist, ruumi, seadet ja selle kasutamise ohutust ning nõuetekohasust. Enesekontrolli tuleohutusaruanne tuleb esitada ehitiste kohta, kus paiknevad avalikud asutused nagu näiteks lasteaiad, koolid, majutus- või raviasutused ning kaubanduskeskused, aga ka näiteks nende hoonete kohta, kus pakutakse elutähtsat teenust või kus päästetööde tegemine on raskendatud, nagu näiteks kõrghooned.

Täpsed kriteeriumid ehitistele, mille kohta tuleohutusaruanne tuleb esitada, leiab Päästeameti kodulehelt ning Riigi Teatajast.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806