16. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara põhjendas kahjumit vara ümberhindlusega

Arco Vara soetas 25. sünniäeva puhul maakleritele ja hindajatele kolm ametiautot, mis kleebiti üle firmavärvides.
Foto: Facebook
Tänavu veerandsaja tegevusaasta täitumist tähistav Arco Vara teenis 2016. aastal 9,7 miljoni eurose müügitulu juures 0,8 miljonit eurot puhaskahjumit, mis tekkis suuresti Bulgaaria vara ümberhindlusest, teatas ettevõte börsile.

2016. aasta neljandas kvartalis teenis Eestis ja Bulgaarias tegutsev Arco Vara kontsern 1,3 miljonit eurot müügitulu, mida on aasta varasemaga võrreldes 37,6% vähem. Puhaskahjumiks kujunes seejuures 1,3 miljonit eurot. Aasta varem oli kvartali puhaskahjumiks vaid 0,4 miljonit eurot. Kontserni müügitulemusele ja töötajate arvule avaldas tugevat mõju tegevuse lõpetamine Lätis. Kontserni töötajate arv vähenes Läti tütarettevõtte osaluse müügi tulemusel 178 inimeselt 110 inimeseni.

Kõigi 2016. aasta kuude kokkuvõttes teenis Arco Vara kontsern möödunud aastal 9,7 miljonit eurot müügitulu, mida on 8,5% vähem kui 2015. aastal. Kontserni arendusdivisjoni müügitulu vähenes 11,3% võrra 7,0 miljoni euroni. Teenindusdivisjoni müügituluks kogunes 3,2 miljonit eurot ehk tunamullusest 0,7% vähem. Vaatamata aktiivsele arendustegevusele ei olnud kontserni portfellis veel piisavalt sellises valmiduses vara, mida oleks saanud juba lõppkliendile müüa.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474