23. veebruar 2017

Embach: ehitama sunnib varasemast kõrgem kvaliteediootus

Pildil Embach Ehituse rajatud Võru tn 79 kaubandushoone Tartus, mis sai kasutusloa 2017 veebruaris.
Autor: Embach Ehitus

Targa maja lahendustega hooneid ehitava Lõuna-Eesti ehitusfirma Embach Ehituse kogemus näitab, et kinnisvaraturu aktiivsust põhjustab praegu üürnike oluliselt kõrgem kvaliteediootus.

14. märtsil toimub Tallinnas hotellis Euroopa konverents Säästlik hoone.

Juba kolmandat aastat toimuval konverentsil keskendume kogemuslugudele juba valminud energiasäästlikest hoonetest ja kasutatud lahendustest. 

Konverentsi sihtgrupiks on ärikinnisvara omanikud, arendajad, rentnikud, projekteerijad ja ehitajad, kinnisvaraarendajad ja –haldajad, arhitektid, projekteerijad ja kulusäästlike lahenduste pakkujad. Ühesõnaga kõik, kellel on huvi vähendada ärikinnisvara arendamise, omamise ja kasutamisega seotud kulusid.

Vaata kava ja registreeri SIIN.

“Uute büroopindade aktiivsem ehitustegevus on seotud eelkõige kõrgete kvaliteedinõudmistega äripindadele pärast eelmist buumi,” ütles Embach Ehituse juht Andres Salusaar Äripäeva kinnisvarakonverentsi ettekannete ja leheveergudel lahvatanud ärikinnisvara buumi teemalise arutelu tagasisidena.

“See näitab pigem, et tegemist ei ole uue buumiga, vaid turu võimega ise end korrastada. Ehitajana võin öelda, et arendaja nõudmised on seotud kvaliteedi ja ökonoomsete, energiasäästlike lahendustega, rõhk on kvaliteedil,” selgitas Salusaar. “See on loonud olukorra, kus nõutud on uued büroopinnad, mille ostu- või üürihind on kohati mitu korda kõrgem, kuid haldustasud madalamad võrreldes vanemate hoonetega.”

Salusaar lisas, et uues olukorras on saanud uus ja funktsionaalne büroopind ka omamoodi töötajate motiveerimise osaks, üheks viisiks hoida häid töötajaid, pakkuda kaasaegset töökeskkonda ja tingimusi.

“Kaasaegsetes büroohoonetes on küttesüsteemid, mis hoiavad temperatuuri nii akna ääres kui ka ruumi keskel, inimestest täis koosolekuruumis või suures saalis sama, reguleerides end ise vastavalt vajadusele. Tagatud on vajalik õhuvahetus,” täpsustas Salusaar. “Suvel on olulised UV kiirguse tõkendid ja jahutussüsteemid. Töötajad oskavad seda täna hinnata ning üürnikud küsida, seetõttu ka arendajad planeerida kui uut turu- ja kvaliteedistandardit ehituses.”

Embach Ehitus on kortermajade kõrval püstitanud mitmeid suuri äri-, lao ja tootmishooneid üle Eesti.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806