Embach: ehitama sunnib varasemast kõrgem kvaliteediootus

Võru 79 Tartus
Pildil Embach Ehituse rajatud Võru tn 79 kaubandushoone Tartus, mis sai...

Targa maja lahendustega hooneid ehitava Lõuna-Eesti ehitusfirma Embach Ehituse kogemus näitab, et kinnisvaraturu aktiivsust põhjustab praegu üürnike oluliselt kõrgem kvaliteediootus.

“Uute büroopindade aktiivsem ehitustegevus on seotud eelkõige kõrgete kvaliteedinõudmistega äripindadele pärast eelmist buumi,” ütles Embach Ehituse juht Andres Salusaar Äripäeva kinnisvarakonverentsi ettekannete ja leheveergudel lahvatanud ärikinnisvara buumi teemalise arutelu tagasisidena.

“See näitab pigem, et tegemist ei ole uue buumiga, vaid turu võimega ise end korrastada. Ehitajana võin öelda, et arendaja nõudmised on seotud kvaliteedi ja ökonoomsete, energiasäästlike lahendustega, rõhk on kvaliteedil,” selgitas Salusaar. “See on loonud olukorra, kus nõutud on uued büroopinnad, mille ostu- või üürihind on kohati mitu korda kõrgem, kuid haldustasud madalamad võrreldes vanemate hoonetega.”

Salusaar lisas, et uues olukorras on saanud uus ja funktsionaalne büroopind ka omamoodi töötajate motiveerimise osaks, üheks viisiks hoida häid töötajaid, pakkuda kaasaegset töökeskkonda ja tingimusi.

“Kaasaegsetes büroohoonetes on küttesüsteemid, mis hoiavad temperatuuri nii akna ääres kui ka ruumi keskel, inimestest täis koosolekuruumis või suures saalis sama, reguleerides end ise vastavalt vajadusele. Tagatud on vajalik õhuvahetus,” täpsustas Salusaar. “Suvel on olulised UV kiirguse tõkendid ja jahutussüsteemid. Töötajad oskavad seda täna hinnata ning üürnikud küsida, seetõttu ka arendajad planeerida kui uut turu- ja kvaliteedistandardit ehituses.”

Embach Ehitus on kortermajade kõrval püstitanud mitmeid suuri äri-, lao ja tootmishooneid üle Eesti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised