22. märts 2017

Kakumäe sadama arendaja lõi käed Alexelaga

Haven Kakumäe juhatuse esimees Neeme Kaarma (vasakul) ja Alexela Oil juhatuse esimees Ain Kuusik.
Autor: Martin Dremljuga

Haven Kakumäe sadam ja Alexela Oil sõlmisid rendi- ja opereerimislepingu, mille järgi hakkab Alexela Haven Kakumäe sadama kütuseoperaatoriks.

Kinnisvaraarendaja investeeris sadamatankla seadmetesse enam kui 140 000 eurot, avaldas Haven Kakumäe kinnisvarauudised.ee-le. Mais avatavas sadamas on võimalik silduda 300 alusel, mis saavad oma kütusevarusid täiendada tipptasemel teenindusjaamast.

„Alexela on Eesti operaator ja tunnustatud kodumaine kaubamärk ning omab suurimat kogemust mereäärsete tanklate opereerimisel,“ kommenteeris Haven Kakumäe juhatuse esimees Neeme Kaarma. „On hea meel, et Alexela näitas üles huvi Eesti ühe suurima jahisadama projekti vastu.”

Alexela Oil juhatuse esimees Ain Kuusik ütles, et Alexela tanklakett haldab nüüd Eesti suurimat sadamatanklate võrku, millesse kuulub kokku kaheksa tanklat. Virumaal on väikelaevadele kasutada Võsu sadama tankla ning Harjumaal Kakumäe, Kaberneeme ja Pirita jahisadama tankla. Alexela sadamatanklad on ka Muhu Lõunaranna, Pärnu jahtklubi ja Kihnu sadamates.

Lisaks opereerib Alexela tanklat Oiu sadamas, Võrtsjärve põhjakaldal. „Järgmisena avame sadamatankla Eisma sadamas,” lubas Kuusik, kelle sõnul paisub Alexela sadamatanklate arv aasta lõpuks kümneni.

1–30-meetristele ja kuni 4-meetrise süvisega laevadele mõeldud Haven Kakumäe sadama juurde püstitatakse esialgu moodulitest ajutine jahisadama hoone.

Haven Kakumäe sadama esimene etapp valmib 2017. aasta kevadel, esimesed elumajad ning sadamahoone koos soojustatud talvehoiuga 2018. aastal. Sadama territooriumile kerkib ka vaba aja keskus koos spordiplatsidega.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806