17. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendajad pressivad välja detailplaneeringuga vastuolus ehituslube

Foto: Pixabay
Pika menetlusaja taga ei ole üksnes Tallinna linnaplaneerimise ameti aeglane töö, vaid arendajate massiline soov saada detailplaneeringuga vastuollu minevaid ehituslube ning ettevõtete vahelised vaidlused.

Ehkki kinnisvaraarendajad kurdavad, et ehituslubade väljastamine venib, saavad arendajad lubade väljastamist oluliselt kiirendada, teatas Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein vastukajana Äripäevas möödunud nädalal ilmunud loole (loe SIIT). Ka ei vasta praegusel ajal Hallik-Jürgensteini sõnul tõele väited, nagu veniks ehituslubade menetlus poole aastani.

„Arendajad saavad omalt poolt astuda samme selleks, et ehituslubade menetlemist kiirendada, kui esitavad ehituslubade taotlusi, mis on detailplaneeringuga kooskõlas,“ selgitas Hallik-Jürgenstein. „Iga kõrvalekalle detailplaneeringust toob kaasa viivitusi, sest sel juhul annab linnaplaneerimise amet korralduse puuduste kõrvaldamiseks.“

Ettevõtjad on viivituste pärast pahased, kuid tihtipeale on viivituse põhjustajaks teine ettevõtja. „Päris sageli juhtub nii, et ühele arendajale ehitusloa andmise vaidlustab teine arendaja, mis oluliselt pikendab loa väljaandmise protsessi. Aus oleks, kui Kinnisvarafirmade Liidu liikmed ka sellest kõneleksid ja üritaksid kokkuleppeid leida muul viisil,“ lisas Hallik-Jürgenstein.

Tänavu menetlusse võetud ehitusprojektide puhul kõiguvad keskmised menetlusajad 14 ja 33 päeva vahel. Lasnamäe, Kristiine ja osa Mustamäes puhul on kahe kuuga menetlusse võetud 102 ehitusprojekti, millest on 23 menetlust juba lõppenud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474