31. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN finantseerib Hortese laienemist

Hortese aianduskeskus Laagris
Foto: EfTEN
EfTEN Real Estate Fund III AS omandas sale-and-leaseback tehinguga Hortese aianduskeskuse kinnistu Laagris, teatas kinnisvarafond.

Hortes AS kuulub Livonia Partners’i portfelli. Sale-and-leaseback tehingu kogumaksumus on 3,1 miljonit eurot. Sellist tüüpi tehinguid kasutatakse käibevahendite tähtajaliseks vabastamiseks kinnisvara alt, et näiteks tootmis- või jaemüügiettevõtete põhitegevust laiendada.

EfTEN Real Estate Fund III fondijuht Viljar Arakas kommenteeris, et tegu on väga hea asukoha, atraktiivse pikaajalise üürniku, kestliku üüritaseme ja sobiliku tootlusega kinnistuga. „Hortes on unikaalse ärimudeliga, tugeva turupositsiooni ning kõrge kaubamärgi tuntusega jaemüüja Tallinnas,“ märkis Arakas lisades, et loodab koostöö laiendamisele uutesse asukohtadesse.

Hortes on Eesti juhtiv aiandus- ja kodukaupade jaemüüja ning suurim aianduskeskus Balti riikides. „Meie strateegiaks on keskenduda jaeärile ning selle arendamisele. Hortese kontseptsioon on end tõestanud ning me oleme valmis oma ettevõtte arengule tempot juurde lisama,“ kommenteeris tehingut alates 2007. aastast Hortest juhtiv Kristian Kalgan.

Hortese aianduskeskus asub Tallinna külje all Laagris aadressil Seljaku 4a, 4b ja 2a. Hoone on ehitatud 2006. aastal. Kinnistu kogupind on 15 598 ruutmeetrit ja hoone kogupind 3 470 ruutmeetrit. Kinnistul on ka väljas asuv müügiala ning 146-kohaline parkla.

Investeerimisfond EfTEN Real Estate Fund III AS viis kevadel läbi fondi kolmanda avaliku aktsiaemissiooni, mille käigus kaasati 6,3 miljonit eurot. Raha paigutatakse lisaks Hortesele ka Selveri arendusse, mis asub samuti Laagris. Ühtlasi on fondil plaanis investeerida osa kaasatud kapitalist DSV Riia logistikakeskuse ümberehitusse.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474