31. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tark maja lubab muretult puhata

Puhkus Maldiividel
Foto: Pixabay
Nutilahendused võimaldavad pererahva puhkusele minnes vooluvõrku ununenud seadmed välja lülitada ning inimeste äraoleku ajal isegi aiatöid teha.

Süsteem, kuhu ühendatakse nii turvalahendus kui ka kümned muud eluaseme funktsioonid, toimetab vastavalt pererahva vajadustele ning suunistele edasi iseseisvalt, ammutades otsustamiseks vajalikku infot rohkete sensorite kaudu.

Nii reageerib tark maja näiteks liikumisele, akna purunemisele, tulekahjule, vee- ja gaasiavariile, hoolitseb avarii korral veevarustuse sulgemise eest ning annab toimuvast operatiivselt pererahvale nutiseadme vahendusel märku. „Muuhulgas tunneb süsteem ära koduseadmed, mille puhul on oht, et need võivad vooluvõrku ununeda ning lülitab pererahva kodunt lahkudes vastavatest pistikutest voolu välja,“ selgitas targa maja lahendusi tootva JUNGi Eesti esindaja Mark Melts pressiteate vahendusel.

Aiatöödest on targa maja süsteem valmis üle võtma kastmise ja kasvohoone ventileerimise, reguleerides oma toimetusi vastavalt ilmale.

Lisaks saab targa maja süsteemile usaldada elanike jäljendamist, et n-ö soovimatuid külalisi peletada. „Automatiseerides aknakatete liikumist ja valgustuse süttimist, raadio või televiisori mängimist võib tark maja isegi jäljendada pererahva kodus viibimist, aidates seeläbi vargaid eemal hoida. Funktsioone saab seadistada automaatselt toimima kindlaksmääratud päevadel ja kellaaegadel või panna juhinduma ilmastikuoludest. Käsklusi erinevate funktsioonide automaatseks juhtimiseks saab süsteemi sisestada aga pea lõputult,“ ütles Melts.

JUNG on 1912. aastal Saksamaal asutatud ettevõte, mis toodab lüliteid, pistikupesasid ja KNX standardil põhinevaid targa maja lahendusi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474