9. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PERHi apteek ajas tülli

BENU Apteek
Foto: Äripäev
Tallinnas Mustamäel asuvas Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) käib üürivaidlus, kus senine üürnik Terve Pere Apteek keeldub välja kolimast ning üürikonkursi võitnud BENU Apteek ei saa seetõttu tegevust alustada.

Vaidlusse sekkus ka ravimiamet, mis peatas Terve Pere Apteegi tegevusloa kehtiva üürilepingu esitamiseni. Terve Pere Apteek väidab, et neil on PERHi ruumide kasutamiseks üürikokkulepe 2020. aastani, kuid ei ole ravimiametile dokumente esitanud.

Kinnisvarauudised.ee küsis PERHilt täpsustust haigla apteegi üüripinna, konkursi asjaolude, pakkumiste hinnavahemiku ning Terve Pere Apteegi üürikokkuleppe kehtivuse kohta aastani 2020. Ühtlasi palus kinnisvarauudised.ee avaldada arvamust idee kohta avada haiglahoone kiirabitiivas veel teinegi apteek, mis oleks avatud ööpäevaringselt.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla administratiivdirektor Aivi Karu vastas järgmist.

Seoses senise apteegi pidaja üürilepingu lõppemisega 2. oktoobril korraldas regionaalhaigla juulikuus avaliku konkursi üürniku leidmiseks järgmiseks üüriperioodiks. Konkursil osales 14 pakkujat ja konkursi võitjaks osutus parima pakkujana Benu Apteek Eesti. Pakutud hinnad erinesid kordades, kuid täpsed hinnapakkumused on pakkumuste tegijate ärisaladus ning neid ei avalikustata.

Regionaalhaigla on korduvalt pöördunud senise üürniku Terve Pere Apteegi poole palvega üüripind vabastada, kuid seda ei ole tehtud. Regionaalhaigla esitas 4. oktoobril Harju maakohtusse nõude Terve Pere Apteegi vastu üüripind vabastada. Igasugused väited selle kohta, nagu Terve Pere Apteegi üürileping apteegi pinna kasutamise kohta kestaks edasi, ei vasta tõele.

Benu Apteek teatas samas oma valmidusest avada PERHi apteek 72 tunniga, kui Terve Pere Apteek ruumid vabastab.

“Benu on konkursi võitmisest saadik PERHis tegutsema asumiseks ettevalmistusi teinud ning väited nagu oleks Eestis olemas ainult üks asendamatu firma, kes suudab apteegiteenust pakkuda, ei vasta tõele,” ütles tegevjuht Kaidi Kelt. “Kuna konkursi tingimusi ega tulemusi keegi ei vaidlustanud, olime valmis alustama nii nagu üürileping ette näeb - eelmisel esmaspäeval. Meil on laos ootamas mööbel, valgustid, teenindamiseks vajalikud arvutid. Meil on ettevalmistatud vajalik sortiment. Meil on olemas PERHi apteegis töötama hakkavad proviisorid, kellel ei ole võimalik ettenähtud töökohale asuda.”

Benu tegevjuhi sõnul piisaks võtmete kättesaamise järel 12 tunnist, et apteek oleks sisustatud ja valmis ravimiameti ülevaatuseks. Kui ravimiamet väljastab seejärel tegevusloa, kulub 48 tundi, et ravimid sisse tellida ja apteegi uksed avada.

BENU Apteek on üleeuroopaline apteekide võrgustik. Eestis tegutseb Benu nime all üle 160 apteegi, mille enam kui 400 proviisorit ja farmatseuti.

Loe üürivaidluse tagamaadest pikemalt Äripäevast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474