28. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamaksu kasv sunnib tõhusale kinnisvara&shyarendusele

Andres Sevtšuk
Foto: Kaubandus.ee
Liiga väike maamaks pärsib linnakeskkonna arengut, leiab Harvardi ülikooli linnaplaneerimise dotsent ja tehnoloogiaülikooli MIT endine lektor Andres Sevtsuk.

„Võiksime Eestis paljusid olemasolevaid makse vähendada ning seda maamaksu tõstmise arvelt,“ ütleb Sevtsuk. Praegu on maamaks Sevtsuki väitel nii madal, et arenduskrunte hoitakse pikalt tühjana ja kinnisvaraarendajad ei arvesta maamaksu sageli oma kuludeski.

„Seades maamaksu määrad vastavalt asukohale, lubatavale ehitusmahule ja eeldatavale külastajate arvu kohta ruutmeetril, vabaneksime kasutuna seisvatest kruntidest kesklinnas,“ soovitab sel nädalal rahvusvahelisel Nordic Real Estate Forumil esinev Sevtsuk.

Juba pikemat aega on teada, et Eesti on maa maksustamismäärasid üle vaatamas. Sellest võib lähemalt lugeda SIIT.

Andres Sevtsuk on töötanud mitmete linnavalitsuste, organisatsioonide ja arendajatega ning juhtinud rahvusvahelisi uurimisprojekte. Tema eestvedamisel on loodud on ka linnaruumi võrgustikku analüüsiv tarkvara City Form Lab, mida kasutavad teadlased ja praktikud terves maailmas.

Nordic Real Estate Forumi eelkäijaks on 15 aastase taustaga rahvusvaheline kinnisvarakonverents, mis toimub tänavu esmakordselt uues formaadis ja 100% inglisekeelsena.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474