28. november 2017

Maamaksu kasv sunnib tõhusale kinnisvara&shyarendusele

Andres Sevtšuk
Autor: Kaubandus.ee

Liiga väike maamaks pärsib linnakeskkonna arengut, leiab Harvardi ülikooli linnaplaneerimise dotsent ja tehnoloogiaülikooli MIT endine lektor Andres Sevtsuk.

„Võiksime Eestis paljusid olemasolevaid makse vähendada ning seda maamaksu tõstmise arvelt,“ ütleb Sevtsuk. Praegu on maamaks Sevtsuki väitel nii madal, et arenduskrunte hoitakse pikalt tühjana ja kinnisvaraarendajad ei arvesta maamaksu sageli oma kuludeski.

„Seades maamaksu määrad vastavalt asukohale, lubatavale ehitusmahule ja eeldatavale külastajate arvu kohta ruutmeetril, vabaneksime kasutuna seisvatest kruntidest kesklinnas,“ soovitab sel nädalal rahvusvahelisel Nordic Real Estate Forumil esinev Sevtsuk.

Juba pikemat aega on teada, et Eesti on maa maksustamismäärasid üle vaatamas. Sellest võib lähemalt lugeda SIIT.

Andres Sevtsuk on töötanud mitmete linnavalitsuste, organisatsioonide ja arendajatega ning juhtinud rahvusvahelisi uurimisprojekte. Tema eestvedamisel on loodud on ka linnaruumi võrgustikku analüüsiv tarkvara City Form Lab, mida kasutavad teadlased ja praktikud terves maailmas.

Nordic Real Estate Forumi eelkäijaks on 15 aastase taustaga rahvusvaheline kinnisvarakonverents, mis toimub tänavu esmakordselt uues formaadis ja 100% inglisekeelsena.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474