28. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Horizon sihib Postimaja

Tallinna postimaja, mis ehitati ümber kaubanduskeskuseks.
Foto: Google
Baltic Horizon Fundi valitseja Northen Capital allkirjastas lepingu osaühinguga Letona Properties Narva mnt 1 asuva Tallinna Postimaja kaubanduskeskuse ostuks.

Varem on ajakirjanduses spekuleeritud, et Postimaja hinnaks on 30 miljonit ja kogu CA i Estland AB portfelli hinnaks 50 miljonit eurot. Loe lähemalt SIIT.

Ostu oluliseks motivaatoriks oli Tallinna peatänava ääres paiknevast kinnisvarast loodetav sünergia – fondile kuulub ka Postimaja kõrval asuv Coca-Cola Plaza, avaldas Baltic Horizon Fund eile õhtul börsile.

Sünergia tekitamisse kaasati partnerina HG Arhitektuur, mis töötab hoonetele välja Rotermanni kvartaliga haakuva nii välisilmet muutva kui ka üüripinda suurendava arhitektuurilise lahenduse.

Tehingu maksumuseks on 34,4 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Seejuures moodustub ostusumma kahest osast, 30,8 miljonist ja 3,6 miljonist eurost. Esimene osa makstakse olemasoleva rahavoo objekti eest ja teine laiendusega lisanduva rahavoo eest.

Olemasolevat rahavoogu arvestades kujuneb tootluseks ligikaudu 6%. Koos laiendusega teenib ostja 5,4%-list tootlust. Postimaja kogu väljaüüritav pind ulatub praegu 9 141 ruutmeetrini. Ankurüürnikeks on Rimi, H&M, New Yorker, Eesti Post ja MyFitness.

Tehingu lukkulöömine sõltub Eesti konkurentsiameti loast.

Postimaja müüjaga samasse gruppi kuuluv CA i Estland AB nõustus tehingu osana märkima 2,35 miljoni euro ulatuses Baltic Horizoni osakuid. Fondivalitseja kohustus selleks korraldama osakute suunatud emissiooni. Uute osakute emissioon ja noteerimine toimub vahetult pärast kinnisvaratehingu lõpuleviimist.

Postimaja müüki nõustas Catella. Algselt müüs Catella Rootsi perefirma CA i Estland AB kinnisvaraportfelli kui tervikut. Mullu novembris müüki pandud portfelli kuulusid lisaks Postimajale ka Tallinna kinnistud aadressil Paneeli 2, Suur-Sõjamäe 35, Visase 12, Pärnu mnt 4/Müürivahe 30 ja Tala 2.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474