18. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metro Capital hakkas ise ehitama

Koos Kiikri residentside B-maja maksimumkõrguse saavutamisega tähistas Metro Capital enda asutatud Kiikri Ehituse esimese tegevusaasta täitumist.
Foto: Metro Capital
Tuntud kinnisvaraarendaja Metro Capital otsustas juba aasta tagasi ise ehitama hakata, kuna keerulised olud ehitusturul ei võimaldanud kortermaju õigeaegselt valmis saada ega kvaliteeti tagada.

Varem tegeles Metro Capital üksnes kinnisvaraarendusega ning ostis üle kümne aasta ehituse sisse peatöövõtu korras. Viimase aasta-paari jooksul on aga ehituse peatöövõtjatel uusarenduste tähtaegse valmimise ning vajaliku kvaliteedi tagamisega üha rohkem robleeme. Peatöövõtjate probleemidele on oma avalikes sõnavõttudes tähelepanu juhtinud nii mitmed kinnisvaraarendajad kui ka suured ehitusfirmad.

Ehitusturu olukorrast lähtuvalt võttis Metro Capital vastu põhimõttelise otsuse ise Kiikri Residentside arendusprojekti ehitama hakata. Praegu on ettevõte oma otsuse, alltöövõtjate ning saavutatud ehituskvaliteediga väga rahul.

Eelmise aasta jaanuaris loodi Kiikri Ehituse nimeline firma, kuhu värvati vajalik oskustööjõud ning hakati kohe ehitama. Kiikri Ehituse juhatuse liige Urmas Kaasik ütles, et ettevõtte stardiaastat ilmestab 6 miljoni euroni küündiv käive, mis 2018. aasta plaanide kohaselt ületab juba 10 miljoni euro piiri.

Viimase kolme aasta jooksul on Metro Capital rajanud Tallinnasse ligi 400 uut korterit, sh Kiikri residentside kõrval asuvsse Tivoli elurajooni ja Pirita tee äärsesse projekti Meerhof 2.0.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474