28. veebruar 2018

Lume- ja libedusetõrje kulutab rohkelt ressurssi

Lumekoristus
Autor: Pixabay
Tallinna tänavatel tegi pakaseliste ilmadega erakorralist lume- ja libedusetõrjet rohkem kui 120 inimest, kellest üle 30 töötas sahk-puisturiga ning ligi 20 multifunktsionaalse traktoriga.

Tallinna kommunaalameti lepingupartneritel oli lume- ja libedusetõrje tööde teostamisel möödunud ööpäeval töös 33 sahk-puisturit ja 19 multifunktsionaalset traktorit ning lisaks muu spetsiifiline talvine tänavapuhastustehnika, avaldas Raepress.

Libedusetõrjeks puistati ööpäevaga ohtlikesse kohtadesse ning jalg- ja jalgrattateedele 12 t sõelmeid. Minimaalses koguses kloriide kasutati libedustõrjeks Tallinna suurematel tõusudel. 31 käsitööbrigaadi ehk 71 inimest puhastasid lumest ühissõidukite peatuste ootealasid, treppe ja ülekäike.

Vanalinnast veeti viimasel ööpäeval välja 585 m3 ja kesklinnast 58 m3 lund. Veebruari jooksul on välja veetud 8685 m3 lund. Lepingupartnerid tegelevad sõiduteedele langenud lumevallide tagasilükkamisega ja lume äraveoga ristmikelt, kitsastelt tänavalõikudelt ja parkimiskohtadelt.

Kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik ja libeduse tõrjet tuleb teha mitte ainult hommikuti, vaid vastavalt vajadusele ka päeva jooksul, märkis kommunaalamet. Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel kasutada 2-6 mm läbimõõduga sõelmeid. Liiva ja tuha tänavale viskamine on keelatud. Ehitiste omanikel tuleb pidevalt jälgida ka lume kogust katusel ning lumi ja jää õigeaegselt eemaldada sadevee äravoolutorudest.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474