30. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida küsida enne ostu?

Foto: Pixabay
Juurat ja majandust õppinud kinnisvaraarendaja Anton Nikitin räägib 24. aprillil aset leidval veebiseminaril esmakordselt, mida küsida enne uue elamis- või äripinna ostu, et ennetada kulukaid “üllatusi” ning närvesöövaid vaidlusi.

Veebiseminar annab praktilist nõu nii oma kodu soetajatele kui ka väikeinvestoritele või ettevõtetele, mis ostavad korteriomandeid omatarbeks. Väärt teadmisi saavad ka maaklerid, kinnisvarahindajad kui ka inimesed, kel kinnisvaraarenduse plaanid alles peas mõlkumas või midagi juba arendamisel-müügis.

Viimastel aastatel eelistavad inimesed üha sagedamini korteriomandite ostmist mitte järelturult, vaid uusarendustesse. Võlaõiguslepingud vormistatakse üsna tihti ammu enne seda, kui ostetav pind valmib ning seda oma silmaga üle vaadata ning käega katsuda saab.

Ostjate ootused uusarenduse suhtes on äärmiselt kõrged. Ehkki inimesed on eelmise buumi ajaga võrreldes muutunud teadlikumaks, usutakse samas, et uusarenduses on kõrvalkulud alati madalamad, ei pea pidevalt remondiküsimustega tegelema ega maja üldise haldamise-hooldamise pärast pead murdma.

Kuid kas me oskame ikka enne ostuotsust küsida just neid kõige olulisemaid küsimusi, mille vastuste najal saame aimu meid ees ootavast tegelikkusest? Kas suudame pöörata tähelepanu kriitilise tähtsusega detailidele, mis kinnisvara hilisema kasutuse meie jaoks mugavaks ning samal ajal ka taskukohaseks muudavad?

Praktika näitab, et puudulik teave ostetava kohta ja olulise märkamata jätmine võib kinnisvaraomanikule kaasa tuua ebameeldivaid ning kulukaid üllatusi nii ehituskvaliteedis, kõrvalkulude suuruses kui ka muudes olulistes asjades.

Ehkki kinnisvaraostjaile on ka varem nõu jagatud, ei ole siiani saada kuigi palju hüva nõu n-ö tehnilise ning tulevaste kulude poole pealt. Veebiseminar "Mida küsida enne ostu?" täidab selle lünga.

Järgnevalt mõned teemad, millest tuleb veebiseminaril juttu.

-        Mida küsida ostuprotsessi algfaasis, et saada kohe tervikpilt projektist?

-        Kinnisvaraarendaja kohustused. Kuidas tagada, et arendaja täidaks oma kohustusi?

-        Unistuste kodu. Kuidas muuta planeeringut ja viimistlust ostuprotsessi käigus?

-        Ostetava pinna ülevaatus ja vastuvõtmine – normid ning praktika.

-        Garantiiaeg. Kes vastutab garantiitööde eest ja millal neid teostada?

Veebiseminar toimub 24. aprill ja selle kestel saab lektorile esitada küsimusi. Seminar on registreerunud kasutajatele järelkuulatav nädal aega.

Pane end kirja SIIT.

ECO Advice tegevjuht Anton Nikitin tegeleb kinnisvaraarendusega juba alates 2001. aastast. Oma karjääri jooksul on ta osalenud rohkem kui 30 ärihoone ja korterelamu arendusprojektis, müünud ning üle andnud enam kui 300 korterit ja äripinda.

Anton Nikitin on omandanud juriidilise kõrghariduse ning lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduste magistrikraadiga.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474