27. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levikom viis tuleseire IoT-tehnoloogiale

Pildil on vee- ja tuletestid läbinud server IoSafe 214.
Foto: Fstoppers.com
IT- ja telekomikompetentsiga Levikom tõi turule IoT-tehnoloogial (Internet of Things ehk asjade internet - toim) baseeruva täisteenuslahenduse, mis hoiatab varakult serveriruumide süttimise eest.

Täisteenuslahendus NORA-X Server Room võimaldab jälgida temperatuuri, suitsu ja niiskuse taset serveriruumides, saada teavitusi ülekuumenemisest, põlengust ja veeleketest ning joonistada graafikuid. Selline teenus aitab ettevõtetel ja asutustel seadmete riketest tekkivaid kahjusid ennetada või märkimisväärses ulatuses vähendada.

Levikomi juht Peep Põldsamm ütles kinnisvarauudised.ee-le, et neil oli teenus turule toomiseks valmis ning ühe kliendi juures ka järele proovitud enne maa-ameti serveriruumis puhkenud põlengut. Kui keskkonnaministeeriumi haldusala e-teenused rivist välja läksid ning toimunust tuli avalikkust teavitada, tegi ka Levikom oma teenusest pressiteate.

NORA-X Server Room teenus toimib nii, et igasse serveriruumi paigaldatakse üks-kaks sensorit, mis mõõdavad vajalikke parameetreid ning edastavad signaalid asjade interneti pilverakendusse. Sensorid ei vaja võrgu- ega toiteühendust, sest toimivad akutoitel aastaid ning kasutavad andmete pilve edastamiseks raadiosidet.

Tasub märkida, et IoT-tehnoloogia võimaldab seireteenuste kiiret kasutuselevõttu. Ärikliendi algsed väljaminekud ja igakuised kasutuskulud on võrreldes teiste Eestis levinud häiresüsteemidega madalad. Ühelgi juhul ei ületa Levikomi pakutava serverite seireteenuse kogukulu, mis sisaldab sensori, teenuse ja rakenduse maksumust, 7 eurot kuus ühe sensori kohta. Levikomi IT-hooldusteenuse ärikliendid saavad seejuures asjade interneti teenuse tasuta.

Levikomi avalikuks asjade interneti võrguks on NORAnet, mille rakendus töötab platvormil NORA-X. Teenus NORA-X Server Room laieneb lähiajal kõikidesse Eesti suurematesse linnadesse ja maakonnakeskustesse. Vajadusel paigaldab 70 töötajaga kohalikul kapitalil baseeruv Levikom täiendava tugijaama kliendi asukohta.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474