Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Horizon Fundi võlakirjad jõudsid börsile

Baltic Horizon Fundi fondijuht Tarmo Karotam.
Foto: Raul Mee
Nasdaq teatab, et alates septembri algusest saab Nasdaq Balti võlakirjanimekirjas kaubelda investeerimisfondi Baltic Horizon Fund võlakirjadega.

Baltic Horizon Fundi võlakirjaemissiooni väärtus kokku on 30 miljonit eurot. Ühe võlakirja nimiväärtus on 1000 eurot. Tegemist on 5-aastase tähtajaga tagamata võlakirjaga. Võlakirja kupongimäär on 4,25% aastas, intressi makstakse välja kvartaalselt.

„Baltic Horizon Fund tõi fondiosakud börsile 2016. aasta juulis ehk kaks aastat tagasi. Selle aja jooksul on nad kaasanud investeeringuteks raha nii fondiosakute kui nüüd ka võlakirjadega. Eriti rõõmustav on see, et Baltic Horizon Fundi tiimi jaoks on olnud loomulik samm tuua mõlemad finantsinstrumendid börsile, pakkudes nii võimalust oma olemasolevatele investoritele väljumiseks kui uutele investoritele investeerimiseks,“ ütles Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots.

Võlakirjapakkumine viidi läbi kevadel suunatud emissioonina ja märkimises osalesid Balti riikide institutsionaalsed investorid, peamiselt pensionifondid, varahaldurid, kindlustusseltsid ja pangad. Võlakirjade emissioonist saadud raha kasutatakse pangalaenude refinantseerimiseks ja ettevõtte üldisteks vajadusteks, sealhulgas investeerimistegevuseks.

„Võlakirjaemissiooni järel on Baltic Horizon Fundil hajutatum kapitali struktuur ja parem ligipääs erinevatele rahastusallikatele – omakapitalile, pangalaenule ja võlakirjadele. Võlakirjade abil kaasatud raha kasutame osaliselt praeguste pangalaenude refinantseerimiseks,“ ütles Baltic Horizon Fundi fondijuht Tarmo Karotam.

„Lisaks võlakirjaemissiooniga nüüd kaasatud 30 miljonile eurole oleme pärast fondiosakute noteerimist 2016. aastal kaasanud investoritelt veel 77 miljonit eurot. Fondi brutovarad on nende kahe aasta jooksul kasvanud 90 miljonilt 250 miljoni euroni."

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474