Jaga lugu:

Kuula: palgasurve taha pole mõtet lõputult pugeda

Foto: Raul Mee

Kliendi juurde on praegu kõige lihtsam minna ja põhjendada hinnatõusu suureneva tööjõukuluga. Kui aga muudmoodi põhjendada ei oska, teeb klient lihtsalt uue päringuvooru, rääkis Done Haldus OÜ tegevjuht Janek Hintsov Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Sarnaselt turvaettevõtetele on ka kinnisvarahalduse firmad kimpus palgasurvega, mis sööb kasumit. Hintsovi sõnul ei saa aga selle taha lõputult pugeda.

"Ärikinnisvara omanikele ehk meie klientidele on kõige olulisem see, kuidas üürnik ennast majas tunneb. Kui kunagi käis põhivõitlus üürihinna eest ja kaubeldi mõne euro üle, siis viimasel ajal on ka üürnikud muutunud targaks," rääkis Hintsov, kes on ühtlasi MTÜ Eesti Kinnisvara Korrashoiu Liidu juhatuse liige.

Siinkohal soovitab Hintsov uurida juba enne üürilepingu sõlmimist kõigi kõrvalkulude kohta ja panna lepingusse täpselt kirja, mille eest maksma hakatakse. "Vahel võib olla nii, et võidad küll üürihinnas mõne sendi, kuid maksad kõrvalkuludena palju rohkem," andis Hintsov ettevõtjatele nõu.

Käive rühib tasapisi ülesmäge

Äripäeva infopanga koostatud kinnisvarahalduse konkurentsiraportist selgub, et sektori ettevõtetel läheb viimasel ajal hästi – mullu kasvas ettevõtete kogukäive ligi 10% ja nelja aastaga ulatub kasv 25%ni.

Kuula täispikka intervjuud Janek Hintsoviga alates 36.00.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt