Autor: Kristi Kool • 17. september 2019

Koolipinki istusid ka juba töötavad maaklerid

Tallinna Majanduskoolis alustas sel sügisel III lend kinnisvara maaklerikutse õpilasi. Sisseastujate seas oli juba staažikaid tegevmaaklereid kui ka värskelt gümnaasiumi lõpetanud noori.
Foto: Tallinna Majanduskool

Tallinna majanduskooli administratiivtöö õppetooli juhataja Silver Pramann kinnitas Kinnisvarauudistele, et huvilisi maakleri elukutse vastu jagus. „Sissesaajate valiku otsustas kutsesobivust selgitav vestlus. Konkursiks kujunes umbes 2 soovijat kohale,“ ütles Pramann. Kokku võeti vastu 35 inimest, kelle seas juba aastaid tegutsenud kinnisvaramaaklereid kui ka otse gümnaasiumist tulnud noori. „Palju neist lõpetab, näeme 2021. aasta kevadel. Just praktika võib osade õppurite puhul saada komistuskiviks, esmajoones neil, kes praegu töötavad muu erialal ja käivad koolis oma töö kõrvalt. Praktikaaeg on meil päris pikk,“ tõdes Pramann.

Loenguid annavad oma ala eksperdid. „Enamus meie lektoritest on praktikud, kes igapäevaselt oma valdkonnas ise tegutsevad. Muu hulgas õpetatakse turundamist ja müügitegevust, lepingute koostamist, ehitus- ja planeerimisseadustikku. Õigusalaste ainete osakaal on suur, maakler peab oskama tehingupooltele seaduseid selgitada,“ ütles õppetooli juhataja. Lisaks on valikainena võimalik omandada erialast inglise, vene või soome keelt.

„Meie kutseõppe suureks eeliseks on väga pädevad õpetajad ja ka tegevmaaklerid saavad uusi kogemusi. Näiteks väikelinnades tehakse harva tehinguid kaubanduse- ja büroopindadega. Koolis töötatakse läbi erinevad kinnisvaratüübid ning nendega seotud aspektid,“ kinnitas Pramann. Ka praegusel kursusel on õpilasi üle Eesti, osa neid väiksematest linnadest.

Maakleri kutseõppesse astunu lõpetab majanduskooli kutseeksamiga, mille viib läbi maaklerite koda. Kutseeksami sooritanud õppur saab maakleri 5. taseme kutsetunnistuse ja võib seda infot kasutada enda või oma teenuse reklaamimisel.

Silver Pramann juhib õppimisest huvitatute tähelepanu asjaolule, et õppeaasta on alanud ja selle kursusega liituda enam ei saa. „Oleme saanud mitu vastavat päringut, kuid nüüd on selleks korraks hilja. Uut kursust hakkame vastu võtma järgmisel suvel.“

Tallinna Majanduskooli maaklerikutse eriala on lõpetanud ka Aasta Maakler 2018 Reelika Tammemäe-Kadak, kes sai diplomi kätte kevadel I lennu lõpuaktusel. SIIT leiad tema mõtted eriala õppimise kohta.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474