Autor: kinnisvarauudised.ee • 3. oktoober 2019

Eramute ja elamumaade pakkumisi on rekordiliselt vähe

Tallinnas ja Harjumaal on rekordiliselt vähe eramute ja elamumaade müügipakkumisi – kruntide hulk on kahanenud mõne aastaga suisa kolm korda, teatab Pindi Kinnisvarabüroo.
Maja Nõmmel, foto on illustreeriv
Foto: Meeli Küttim

Pindi Kinnisvara maade ja majade maakler Olav Leok ütles, et tegemist on loogilise jätkuga mõned aastad tagasi aset leidnud korterite hinnarallile. „Ühel hetkel hakkasid korterite hinnad ebaloogiliselt kiirelt lähenema eramute hindadele ning viimase paari aasta jooksul ongi paljud varasemad korterihuvilised soetanud endale hoopis eramu või eramuehituseks sobiva krundi,“ selgitas Leok.

„Kruntide ja eramutega tegelevate kinnisvaraarendajate hulk on turul väike ja selle äri kasumlikkus madal. Lisaks ei vaja tänased majaomanikud uut elamispinda ning sestap ei lisandu turule piisavalt uusi objekte. Nii ongi defitsiit tekkinud, mis omakorda kajastub hindades. Kena maja äärelinnas, mis veel 3 aastat tagasi maksis 250 000 €, maksab täna 300 000 € või veidi rohkemgi,“ lisas Leok.

Hiljuti oli eramajade teema üleval ka "Uus Maa kinnisvarasaates", kus oma kogemust majaturuga jagasid Uus Maa Harjumaa maakler Piret Pall ja Pirita ning Viimsi piirkonna maakler Marek Kirjanen, kes kinnitasid, et huvi eramajade vastu on stabiilne. „Harjumaal on nõudlust pigem rohkem kui pakkumisi, eelkõige asulates sees. Kui on hea asukoht, mõistliku suurusega kinnistu, juurdepääs vajalikele teenustele olemas, siis sellises kohas asuvad majad müüakse väga kiiresti. Aeglasem on turg linnapiiristi nii 40-50-60 km eemal," kinnitas Piret Pall. Maaklerid rääkisid, et majade hinnad pole teinud samasugust kasvu kui korterite omad, kuid kindlasti pole näha ka hinnalangust.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474