Autor: Kristi Kool • 31. jaanuar 2020

Kapselhosteli asutaja: uueks sihiks on lähiriikide lennujaamad

Eesti Loto majas tegutsemist alustanud kapselhostel on esimene Balti- ja Skandinaaviamaades. Jaapani-stiilis majutusettevõtte asutaja ja omanik kinnisvaraärimees Marek Õunamägi usub, et magamiskapslites öö veetmine sobib ka põhjamaa inimestele. „Natuke muutsime kapslite disaini eestlastele omasemaks,“ ütles Õunamägi hosteli avamisel Kinnisvarauudistele.
Capsule Hostels Tallinn omanik ja tegevjuht Marek Õunamägi
Foto: ERLEND STAUB

Majutusettevõtetel läheb praegu hästi, Tallinn on saanud ja saab veel juurde mitu uut hotelli, külaliskorterite arv kasvab. „Loodud on ka mitmeid platvorme, mis aitavad müüki teha ja inimestel turule siseneda,“ tõdes Marek Õunamägi, kelle uus öömaja Capsule Hostel Tallinn on esimene omataoline meie lähiriikides.

Jaapanis ning ka mujal Aasias on kapselhostelid väga populaarsed, esimene neist alustas tegutsemist juba 1979. aastal. Eesti inimene või laiemalt põhjaeurooplane on harjunud teistsuguste ööbimistingimustega. Marek Õunamägi rääkis, et arutlusel olid erinevad kontseptsioonid. Jaapanis on näiteks on olemas 9-tunni hostelid, kus saabki viibida täpselt niikaua. Tallinna kapselhostelis saab ruumi kätte alates kella 14st ja üheks ööks jääja peab lahkuma hiljemalt järgmisel päeval kell 12. Ka ruumide sisekujunduse ja kapslite disaini osas võeti põhjamaisem ja rahulikum stiil. „Tootjal endal on üks sari selliseid kapsleid, kus viibides tekib multifilmi kosmoselaeva tunne,“ rääkis Õunamägi.

Loe lisaks
Kinnisvaraärimees avas Tallinnas esimese kapselhosteli

Marek Õunamägi on kogenud kinnisvaraettevõtja, Colonna Capitali üks asutajatest ja juhatuse liige. „Teenindusvaldkonnal läheb praegusel ärikinnisvaraturul hästi, inimesi huvitab meelelahutus ja vaba aja veetmise võimalused, see on atraktiivne hetkel ka investoritele. Laste mängutoad, elamuskeskused – ma usun, need on jätkuvalt edukad,“ usub Õunamägi lisades, et e-kaubanduse levikuga on aga hädas traditsioonilised kaubandusettevõtted ja –keskused.

„Üks trende on ka iseteeninduse kontseptsiooni kasv,“ tõi Marek Õunamägi välja selle, et inimpersonal on osaliselt vahetumas nutilahendustega, kauplused, tanklad, mitmed muud teeninduskohad. Ka Capsule Hostels Tallinna klient saab ise sisse ja välja registreerida, administraator tuleb kohale siis, kui saabumas mõni suurem grupp. „Iseteenindus areneb aina edasi, inimesed harjuvad ja saavad aina paremini hakkama.“

Capsule Hostels, nagu nimes esinev mitmusevorm ka näitab, plaanib laieneda. „Esialgu vaatame lähiriikide suuremaid linnasid. Muidugi, kui partnereid tuleb taha, võime avada uusi hostele ka Eestis. Vaatame, kuidas meie ettevõtmine käima läheb, milliseks kujuneb täituvus. Aga praegu on silmapiiril lähinaabrite pealinnad ja sealsed lennujaamad. Tallinna lennujaamal pole transiiti, aga Riia ja Helsingi lennujaamadega peame läbirääkimisi,“ andis Õunamägi mõista, kuhu võiks tekkida järgmised Capsule Hostels ööbimiskohad.

Vaata galeriid kapselhosteli ruumidest. Fotod tegi Erlend Staub

Foto: ERLEND STAUB
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474